torstai 16. toukokuuta 2013

Ränsistyneen kukkapenkin kohennus

Päärakennuksen lasiverannan vasemmalla puolella on alue, joka on joskus ollut kukkapenkki. Kasvaahan siellä vieläkin jotain, mutta enimmäkseen heinää.

Kuten aiemmassa jutussani mainitsin, olen jo jonkin aikaa haaveillut alueen kohentamisesta. Sain Mummulta vapaat kädet uudistustyöhön, joka toteutettiin tällä viikolla. Seuraavissa kirjoituksissa aion kertoa teille projektin etenemisestä. Tässä ensin lähtökohdat.

Muonamiehen mökki - kukkapenkin uudistus

Uudistettava alue on noin 5 neliömetrin kokoinen. Se on mökin pohjoispuolella puolivarjossa, kallion kainalossa. Aurinko paistaa penkkiin aamupäivällä hyvin, iltapäivälläkin osittain.

Muonamiehen mökki - kukkapenkin uudistus

Alkuperäinen kukkapenkki perustettiin joskus 80-luvulla, kun mökki siirtyi äitini omistukseen. Siinä on kasvanut ainakin akileijaa, leimuja, peurankelloa, hopeahärkkiä, ketoneilikkaa sekä keväisiä sipulikukkia.

Muonamiehen mökki - kukkapenkin uudistus


Mummun toivomuslistalla oli helppohoitoinen kukkamaa, joka olisi väreiltään valkoinen, vaaleanpunainen ja sininen. Halusin itse penkkiin perennoja, jotka korostaisivat mummonmökki-tunnelma. Tästä se suunnittelu lähti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti