tiistai 21. toukokuuta 2013

Kotipihan kevätkukat ja tunnustus

Ensin muutama otos omalta kotipihaltani. Kuvat ovat viime perjantailta.

Muonamiehen mökki - Vaaleanpunainen tulppaani nupussa

Muonamiehen mökki - Punaiset tulppaanit

Minulla ei valitettavasti ole näiden kaunotarten nimiä tiedossa, kun en pusseja säästänyt tai kirjoittanut tietoja ylös. Kerro ihmeessä, jos tiedät alla olevien lajikkeiden nimet. Ensimmäisenä syksynä istutin takapihan tulppaanipenkkiin sekoituspussin. Sittemmin olen yrittänyt saavuttaa kelta-valko-harmoniaa, mutta noita punertavia yksilöitä vielä puskee ylös. Puskekoon.

Muonamiehen mökki - Vaaleanpunainen tulppaani 

Muonamiehen mökki - Kastehelmiä tulppaanin nupussa

Etupihalle istutin toissasyksynä valkoisia narsisseja. Valkoinen väri sopii mielestäni erityisen hyvin varjon puolelle.

Muonamiehen mökki - Valkoinen narsissi varjossa

Muonamiehen mökki - Valkoinen narsissi varjossa

Sitten iloista ilmoitusasiaa: Muonamiehen mökki -blogi on saanut ihka ensimmäisen tunnustuksen! Olen todella iloinen ja otettu tästä huomionosoituksesta, kiitos Kartanonrouva Elise! :)

Tunnustuksen saajan kuuluu kertoa kahdeksan asiaa itsestään. Mietitäänpä...

1. Olen ilta-ihminen ja pystyn parhaiten keskittymään klo 14 jälkeen iltapäivällä.
2. Olen kiinnostunut feng shuista niin sisustuksessa kuin puutarhassakin. Ei niin, että suunnittelisin projekteja bagua-kartta kädessäni, mutta viittä elementtiä kyllä käytän, kun haen tilaan tasapainoa (puu, tuli, maa, metalli ja vesi). Tästä aiheesta ehkä lisää myöhemmin.
3. Oma sisustustyylini on hieman modernimpi kuin mitä Muonamiehen mökissä näette. Mitään ultramodernia ja minimalistista kotia en kuitenkaan itselleni haluaisi. Tärkeintä on kodikkuus.
4. Lempivärejäni ovat tällä hetkellä kirkas vihreä, keltainen ja turkoosi.
5. Haluaisin harrastaa kilpatanssia ja tanssia ylipäätään. Ehkä vielä joskus.
6. Vihaan aikataulujen perässä juoksemista. Tosin ne ovat myös hyvä motivaattori.
7. Estetiikka on minulle tärkeää.
8. Haaveilen uudesta kamerasta.

Olen viime aikoina löytänyt monta uutta ja mielenkiintoista blogi-tuttavuutta, mutta ojennan tämän tunnustuksen nyt eteenpäin niille, joita olen seurannut hieman pidempään:

Kinnarkummun herrasväki (vanhaa, isoa maalaistaloa remontoi Elna, joka on uskomattoman aikaansaava myös muilla elämän osa-alueilla)
Tarja's Snowland (mielenkiintoisia jutunaiheita, hyviä vinkkejä ja kaunis sisustus)
Kierrän taloa ristiin rastiin ja katselen (blogi elämästä kartanossa, jollaisesta useimmat voivat vain haaveilla)

Lisäksi kunniamaininnan annan ensimmäiselle blogi-ystävälleni Valkoisen leinikin Hannelle, jolta olen saanut monta kullanarvoista vinkkiä blogin pitämiseen. Kiitos, Hanne! :)


12 kommenttia:

 1. Heippa. Löysinpä ihan vahingossa ilokseni tänne blogiin. Kivoja tunnelmia, ja olen varsinainen mökki-mummoilun ystävä itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, Marianne! Hauskaa, että löysit meidät! Tervetuloa kylään toistekin :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia :) Harmi, etten osaa auttaa nimien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kukissa on onneksi se hyvä puoli, etteivät ne tiedä, etten tiedä niiden nimiä ;) Voisivat vielä loukkaantua ja lopettaa kukkimisen.

   Poista
 3. Kauniita, tulppaanit on niin upeita ja tuovat kevään tullessaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin ne kyllä tekevät. Omaa suosikkiani ei vielä näy näissä kuvissa. Enpä muista senkään nimeä, mutta se on valkoinen, kerrottu ja muistuttaa pionin kukkaa. :)

   Poista
 4. Hienoja kuvia kauniisti kukkivasta pihastasi. Erityisesti ihastutti tuo kuva, missä vesipisarat helmeilevät nupun pinnalla. Kaunis kiitos myös tunnustuksesta :) Minäpä toteutan sen piakkoin.

  VastaaPoista
 5. Heipsan, täältähän löytyi tunnustus ;)! Ilahtunut ja kaunis kiitos, olen otettu. Tunnustus lähtee minulta eteenpäin piakkoin, kunhan ensin keksin vastaukset.

  VastaaPoista
 6. Voi sydämellinen kiitos Matleena ♥♥♥

  Ihania kukkijoita puutarhassasi. Minulta jää aina tulppaanien istutus liian myöhään:) Narsisseja kotona ja mökillä sentään on.
  Eilen huomasin, että olin istuttanut valkoisen särkyneen sydämen viime syksynä. Onneksi en keväällä repinyt sitä rikkaruohona, sillä minulla ei ole mitään muistikuvaa sen istutuksesta:) Ei ole vanhaks tulemista!

  Vastailen haasteeseen ja laitan tietenkin eteenpäin:)
  Kiitos ja aurinkoisia päiviä♥!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, kiitos vain itsellesi, Hanne! :)
   Tulppaanit ovat jo kukkineet tältä kesältä. Leikkasin tönöttävät varret ja ruskettuvat lehdet tänään pois kukkapenkistä, vaikkei niin kai kannattaisi tehdä.. Nyt vain odotetaan pionien ja kurjenpolvien kukintoja. Kun piha on niin pieni, sen haluaa pitää siistinä, jotta uusista kukista voi nauttia täysillä :)

   Poista