maanantai 6. toukokuuta 2013

Kasvimaan kevät

Kävimme jälleen viikonloppuna mökillä. Mummu teki kevättöitä kasvimaalla pikku apulaisten kanssa. Kasvimaata lannoitettiin kasvimaalannoitteella ja maata harattiin. Idätetyt perunat laskettiin mullan sisään. Alla oleva kuva on otettu viikko sitten eli istutushetkellä idut olivat vähän tätä suurempia.

Mummu istutti myös siemennauhaporkkanoita. Nauhassa on siemeniä sopivin välein siten, ettei porkkanoita tarvitse harventaa ("nauhaporkkanaa" myydään tavallisen näköisissä siemenpusseissa). Keltasipulitkin pääsivät maahan kasvamaan. Kasvimaasta on nyt 1/4 istutettu ja istutuslaatikosta 2/3. Istututetut alueet peitettiin yöksi harsolla, sillä yöt ovat vielä viileitä.

Muonamiehen mökki - Perunoiden idätys

Muonamiehen mökin kasvimaa sijaitsee lämpimässä etelärinteessä, piharakennuksen ja autokatoksen välissä. Se on kooltaan noin 4 x 8 metriä. Kasvimaa perustettiin viitisen vuotta sitten, piharakennuksen laajennustyön jälkeen. Mummu halusi reunustaa sen suurilla kivenlohkareilla, mikä oli ulkonäön lisäksi järkevää, sillä näin kasvimaa saatiin pengerrettyä tasaiseksi. Istutusalueita halkoo vanhan piharakennuksen jämälaudoista tehdyt polut.

Muonamiehen mökki - Kasvimaa


Viime kesänä Pappa nikkaroi kasvimaan päätyyn 1 x 4 metrin kokoisen istutuslaatikon. Ajatuksena oli saada jokaiselle lapsenlapselle omat istutusalueensa. Lastenlasten perunat, porkkanat ja sipulit on nyt istutettu. Kuvassa näkyvään päätyyn tulee myöhemmin vielä ainakin retiisiä, salaattia ja ehkä tilliä.

 Muonamiehen mökki - Kasvimaa

Muonamiehen mökki - Kasvimaa


Muonamiehen mökki - Kasvimaa

2 kommenttia:

  1. Löysin ihanan bloginne juuri! :) Sielu lepää kuvia katsoessa ja mökkielämän tunnelmoinnissa. Mökkeilyyn hurahtanut lukija ilmoittautuu! :)

    VastaaPoista
  2. Hauskaa, että löysit meidät! Olet lämpimästi tervetullut lukijaksi!

    VastaaPoista