perjantai 31. toukokuuta 2013

Kotipiha iltahämärässä

Kävin kuvaamassa kotipihaa, kun pojat olivat jo nukkumassa. Kirsikkapuun kukat hohtivat maagista valoa iltahämyssä. Istutin tuon Sikkolan kuulasmarja -kirsikkapuun viime kesänä ja se kukkii nyt runsain kukin. Taustalla oleva timanttituija-aita korostaa kukkien vaaleita sävyjä.

Sikkola-kirsikkapuu kukkii

Sikkola-kirsikkapuu kukkii

Sikkola-kirsikkapuu kukkii

Kun zoomailin taivasta vasten otettuja kuvia, huomasin kauhukseni, että kirvat ovat tekemässä invaasiota tähän puuhun. Pitää siis kiireesti käydä napsaisemassa nuo pahiten munitut lehdet pois ja ruiskuttaa koko puu mäntysuopaliuoksella. Tiedättekö muita kirvankarkoituskeinoja? 

Sikkola-kirsikkapuu kukkii

Sikkola-kirsikkapuu kukkii


Sikkola-kirsikkapuu ja timanttituija-aita

Laitoin kirsikkapuulle uudet tukikepit tällä viikolla. Kokeilin viime kesänä pärjäisikö se taimen mukana tulleella kepillä, kun en halunnut rumia tukikeppejä näin keskeiselle paikalle. No eihän se mihinkään riittänyt ja puu alkoi kasvaa vinoon. Onneksi löysin kaupasta näitä kevytrakenteisia, metallisia kasvituki/aidantolppia, eikä tarvinnut iskeä maahan raskaita tukiseipäitä. Laitoin niitä varmuuden vuoksi neljä. Toivottavasti nämä riittävät. Puu pitäisi vain sitoa paremmin kiinni.

Alla vielä tällä viikolla istutetut Mårbackan pelargonit. Sain istutuksessa apua naapurin innokkailta pikku puutarha-apulaisilta ja melkoisella vauhdilla ne tuli laitettua ruukkuihin. Siinä tohinassa katkesi muutama kukanvarsi, mutta kasvaahan noita lisää. :) Iso sinkkiruukku on ostettu edellisvuonna Ikeasta.

Mårbackan pelargoni

Mårbackan pelargoniMårbackan pelargoni suuressa sinkkiruukussa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti