keskiviikko 28. elokuuta 2013

Sininen sivustavedettävä sohva ja peitot karkkikääreissä

Muonamiehen mökin tuvassa on kaksi vanhaa, puista sohvaa. Molemmat saa levitettyä sängyiksi sivusta vetämällä. Tämä sininen sohvasänky on peritty Mummu kotitilalta. Sen ikä ei ole tiedossa, mutta arvelemme sen olevan viime vuosisadan alkupuolelta.

Muonamiehen mökki - Vanha sivustavedettävä puusohva

Muonamiehen mökki - Vanha puinen sivustavedettävä sohva

Muonamiehen mökki - Vanha sivustavedettävä puusohva

Piparminttukaramellin näköiset pötköt ovat varsin monitoimisia sohvatyynyjä. Niihin on piilotettu nukkumiseen käytettävät peitot. Mummu osti nämä pussukat joitain vuosia sitten Ikeasta. Hän haluaisi näitä lisää, mutta vastaavia ei ole enää saatavilla. Täytynee siis tehdä itse - tai vinkkaa, jos tiedät, mistä näitä saisi!

Muonamiehen mökki - Sivustavedettävä puusohva ja peittopussitMuonamiehen mökki - Sivustavedettävä puusohva ja täkkipussit


Muonamiehen mökki - Sivustavedettävä puusohva ja Ikean punavalkoraitaiset peittopussit

Muonamiehen mökki - Vanha sivustavedettävä puusohva

4 kommenttia:

 1. Oi mikä ihana sohva - ja nuo peittotyynyt on aivan loistava keksintö!

  VastaaPoista
 2. Ihana nähdä aivan samanvärinen vanha sänky kuin minulla. Tosin meidän sängyssä ei ole tuota ns. päätyseinää. Mutta muuten samanlainen sivusta levitettävä. On mökillä ja ensi kesän entisönnin kohde. Olen tosin osaltaan jo raapustellut irronneet maalit pois ja mietinkin mitäs lopuille teen. Taidanpa jättää sellaiseksi ja käsitellä vaan jollain suoja-aineella. Onko tuokin sänky vaan n. 170 cm pitkä. Meille sänky tuli mieheni enon huushollia tyhjentäessä, enkä todellakaan tiedä minkä vuoden mallista lienee kyse. Sänky oli hyvässä säilytyksessä kuivassa liiterissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sirpukka, minäkin ajattelin ensin puhdistaa sänky maalista, mutta sitten päätin kuitenkin pitää tuon sinisen. Sen alla pilkottaa vihreä väri ja ehkä alimmainen väri lienee vanha Falunin punainen, joka sopisi meille parhaiten. Se on todella vain 170 cm pitkä, mutta kyllä siinä pienempi ihminen voi nukkua. Sänky on vahvaa tekoa ja säilyy varmasti vielä pitkään. Hauska kuulla, että sinulla on samanlainen, kannattaa säilyttää. Terv. Muonamiehen mökin mummu

   Poista