perjantai 9. elokuuta 2013

6 kuukautta Muonamiehen mökissä

Tiesitkös, että Muonamiehen mökki -blogilla oli eilen merkkipäivä? Julkaisin ensimmäisen jutun täsmälleen 6 kuukautta sitten, 8. helmikuuta 2013. Sen jälkeen julkaisuja on kertynyt kaikkiaan 113, tämä mukaan lukien. Keskimäärin 4,3 juttua viikossa siis.

Muonamiehen mökki - Kuka oli muonamies?

Puutarha-aiheiset jutut ovat niukassa johdossa, niitä on 32 kpl. Olen dokumentoinut kesän aikana tehtyjä puutarhaprojekteja, esitellyt kasvimaata, kivikkopuutarhaa ja jos jonkinnäköistä kukkaa. Yleisiä ulkokuvia on paljon. Olen myös yrittänyt jakaa joitain inspiroivia juttuja, joihin olen törmännyt matkan varrella.

Muonamiehen mökki - Kukat

Muonamiehen mökki - Kaktus kengässä

Muonamiehen mökki - Aitiopaikka auringossa Muonamiehen mökki - Kivikkopiha kukkii

Muonamiehen mökki - Kasvimaa Muonamiehen mökki - Erilainen linnunpelätti
 
Muonmamiehen mökki - Muumimaailman inspiroivat istutukset Muonamiehen mökki - Puiset polut

Sisustus on ollut aiheena 30 jutussa. Näistä eniten olen kuvannut vanhaan talonpoikaistyyliin, osittain romanttisesti, osittain kustavilaisittain sisustettua päärakennusta. Uudempi ja hieman rennommin sisustettu piharakennus ja erityisesti sen ateljee on päässyt kuviin myös melko usein. Kuitenkin tuntuu, että puolet mökistä on vielä kuvaamatta.

Muonamiehen mökki - Välikamari Muonamiehen mökki - Välikamari

Muonamiehen mökki - Lasiveranta Muonamiehen mökki - Tupa

 
Muonamiehen mökki - Musiikkinurkkaus Muonamiehen mökki - Ateljee

Muonamiehen mökki - 60-luvun kasvistot  Muonamiehen mökki - Vanhat lelut

Muonamiehen mökki - Keltainen pikkuvessa Muonamiehen mökki - Keltainen pikkuvessa 

Muonamiehen mökki - Kauppaleikki ja Nylint-peltiauto Muonamiehen mökki - Leikkimökki on avattu

Muonamiehen mökki - Siniset astiat seinällä Muonamiehen mökki - Kattaukset

Juttua on siis aiheesta - ja aiheen vierestä. Lapsista, luonnosta ja matkoista Italiaan ja saaristoon. Vähän olen vilauttanut omaa kotiakin.  Muonamiehen mökki - Kotipihan kevätkukatMuonamiehen mökki - Keskikesän kaunottaret

Muonamiehen mökki - Kesämakuuhuone parvekkeella Muonamiehen mökki - Kesämakuuhuone parvekkeella

Muonamiehen mökki - Värikäs lastenhuone

Sanomattakin selvää, että tämä uusi harrastus on ollut antoisa, mutta aikaavievä. Ei sitä jaksaisi näin aktiivinen olla, jollei oikeasti nauttisi kuvaamisesta ja juttujen kirjoittamisesta. Inhosin koulussa ainekirjoitusta - olin hidas ja jouduin aina kirjoittamaan ne loppuun kotona, aika usein yömyöhään.. Tämä bloggailu on sen sijaan virkistävää ja tekstiä syntyy melko kivuttomasti, tosin edelleen aika usein yömyöhään.. ;)

Kuvaaminen ja erityisesti kuvien valinta ja valmistelu syö eniten aikaa. Välillä tekee mieli palata ensimmäisten kuukausien tyyliin ja antaa mökin asukkaiden hoitaa kuvauspuoli, mutta kyllä se kuvaus taitaa kuitenkin olla tämän homman suola ja sokeri.

Tai tarkemmin ajatellen se suola olette kyllä te, hyvät lukijat. Teitä kerääntyy tänne ilahduttavan paljon yllättävän usein. Kaikkiaan reilu 4100 yksilöityä kävijää, joista 540 on palannut ainakin kerran. Sivujen selailuja eli niitä klikkauksia (ilman "omia selailuja") on melkein 20 000. Paljon vai vähän verrattuna muihin uusiin blogeihin? Ei hajuakaan. Pääasia, että edes joku lukee ja kommentoi. Se on jo paljon se.

Kaikkein hauskinta on ollut saada uusia tuttavuuksia tämän blogin myötä. En ole muistanut jokaista erikseen kiittää tai toivottaa tervetulleeksi lukijakaartiin. Kiitos siis kaikille teille ja tervetuloa seuraamme! Tästä on hyvä jatkaa. :)

7 kommenttia:

 1. Onnea jatkoonkin. Blogisi on ihan hyvä, monipuolinen ja kuvat mukavia, joten jatka vain samaan tyyliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla. Ja mukavaa, että käyt kommentoimassa näitä juttujani - se lisää motivaatiota jatkaa tätä mukavaa harrastusta :)

   Poista
 2. Löysin juuri bloginne: hurmaannuin täysin!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiva kuulla! :) Hauskaa, että löysit meidät ja tervetuloa mukaan myös jatkossa!

   Poista
 3. Ihania juttuja täällä taas. Uskoisin, ja muistelisin, että olen ollut mukana aikas alusta asti :), olenko? Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Tarja! Kyllä, muistelet aivan oikein. Taisit olla kaiken kaikkiaan toinen google-raatiin liittynyt lukijani :) Kiitos muuten, kun olet lisännyt blogini listoillesi. Olen myös löytänyt kauttasi monta mielenkiintoista blogia ja saanut sen myötä uusia lukijoitakin, joten kiitos siitäkin! Mukavaa, kun olet ollut mukana :) Tästä jatketaan.

   Poista