torstai 15. elokuuta 2013

Vanhat nojatuolit ja funkistyylinen pöytä

Muonamiehen mökin sisustus on varsinainen tyylilajien sekametelisoppa. Hyvällä tavalla, jos minulta kysytään. On kustavilaista, talonpoikaista, jugendia, rokokoota, skandinaavista, 40-lukulaista, 50-lukulaista... ja muutama aika modernikin esine siellä täällä. Sen siitä saa, kun on kysessä mökki ja mökillehän tunnetusti raahataan kaikki, mikä kaupunkikoteihin ei enää mahdu tai sovi. Ja välillä tekee mieli ostaa mökillekin jotain uutta. Tai harvemmin ihan uutta, useammin jotain uutta vanhaa.

Muonamiehen mökki - Tanskalaistyylinen makuuhuone ja vanhat nojatuolit

Muonamiehen mökki - Tanskalaistyylinen makuuhuone

Piharakennuksen suuressa makuuhuoneessa on tyylilajien moninaisuudesta huolimatta rauhallinen tunnelma. Miksi? Ehkä siksi, että värejä on käytetty niukasti. Paljon valkoista, pikkuisen sinistä ja tummaa puuta. Mummu selasi tätä huonetta sisustaessaan tanskalaisia sisustuslehtiä, siksi nimitin tätä tilaa aiemmin tanskalaistyyliseksi (ks. täällä).

Muonamiehen mökki - Vanha nojatuoli ja ryijy porraskaiteella

Muonamiehen mökki - funkistyylinen sohvapöytä

 Muonamiehen mökki - Funkkistyylinen sohvapöytä

Tummaa puuta on muun muassa funkistyylisessä sohvapöydässä. Pitsiliina sitoo pöydän kivasti huoneen romanttiseen tunnelmaan. (Kokeneempi kuvaaja olisi varmaan muistanut pyyhkiä pölyt pöydän pinnalta ENNEN kuvien ottoa ;) Tämä pöytä ostettiin Mummun ja Papan vanhaan kaupunkikotiin vuosia sitten. Sen jälkeen se majaili minun opiskeluaikojeni kimppakämpässä, missä pinta pääsi vähän kärsimään ja alahylly vääntymäään..

Nojatuolit ovat olleet mökillä jo pitkään. Mummu on itse ommellut niihin siniraidalliset irtopäälliset. Yllä olevien kuvien taustalla näkyy muuten jo aiemmin esitelty rokokootyylinen piironki ja peili sekä vanha ryijy porraskaiteella.

Muonamiehen mökki - Pyöreä pitsiliina

Piti muuten oikein tarkistaa, onko funktionalismin oikea "kansankielinen" lyhenne funkis vai funkkis. Sivistyssanakirja suosi muotoa funkis, mutta keskustelupalstat muotoa funkkis. Ota siitä sitten selvää :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti