maanantai 19. elokuuta 2013

Yläkerran makuuhuone

Kun nyt kerran olen näyttänyt teille osan piharakennuksen suuresta makuuhuoneesta, näytetään se toinenkin puoli. Tässä siis varsinainen makuuhuone. :)

Ensin kuitenkin muutama vanha valokuva, joita täällä yläkerrassa on useampia. Ne tuovat tähän uuteen rakennukseen ripauksen sukumme historiaa. Ylimmässä kuvassa on Pappan isovanhemmat ja heidän kolme lastaan. Alemmassa on Mummun vanhemmat. Näiden kuvien alle Mummu on sijoittanut kipsikasvot, jotka tein joskus kuvataideleirillä. Kylläpäs tuo kamera muuten vinjetoi eli vääristää kuvan reunat! Seinäpanelit ovat kyllä suorassa...

Muonamiehen mökki - Vanhat valokuvat ja kipsikasvot

Muonamiehen mökki - Piharakennuksen suuri makuuhuone

Sitten se makuuhuone. Kun tulen perheeni kanssa kylään mökille, me yleensä majoitumme tänne yläkertaan. Parivuode on king-size -kokoa, sillä siinä on yhdistetty 80+120 cm leveät runkopatjat. Kaupunkikotien ylijäämää, kuten arvata saattaa. Tilaa ei ole yhtään liikaa, sillä yleensä poikaset kömpivät jossain vaiheessa yötä kainaloon. Vanhaa pinnasänkyä ei enää kauan tarvita.. Se on peräisin sukulaisen vintiltä.

Muonamiehen mökki - Piharakennuksen suuri makuuhuone

Muonamiehen mökki - Vanhan pinnasänky

Muonamiehen mökki - Pitsiliinalla peitetty yöpöytäMuonamiehen mökki - Vanha pinnasänky
 
Muonamiehen mökki - Muuramen 70-luvun jatkettava lastensänkyMuonamiehen mökki - Muuramen 70-luvun jatkettava lastensänky

Yöpöydän Mummu peitti vanhalla pitsiliinalla. Liinan alle on piiloutunut Artekin rahi, jonka valkoinen maalipinta on vähän lohkeillut. Määkivä lammas on tuliainen Uudesta Seelannista.

Nelivuotias nukkuu minun ja veljeni vanhassa lastensängyssä. Tämä on Muuramen tuotantoa 70-luvulta. Jatkettava sänky oli alun perin kirkkaan punainen. Minun huoneeseeni siirtyessään se maalattiin vaaleanpunaisella (yllätysyllätys) ja nyt se on saanut kylkiinsä tähän yläkerran makuuhuoneeseen sopivan sävyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti