keskiviikko 7. elokuuta 2013

Saaristomeriseikkailu: Mummonmökki-kahvila

Jos olet harrastanut veneilyä saaristomerellä, arvasit ehkä jo otsikosta, mikä tämän jutun mummonmökkimäinen kahvila on. Se on jo käsite. Siitä on myös ollut juttua monessa lehdessä ja blogissa. Paikka vain on niin inspiroiva ja sopii tämän mökkiblogin teemaan niin hyvin, että räpsin oman näkemykseni kahvilasta teidän katseltavaksenne. Saanko esitellä, vielä kerran - Högsåran Farmors Cafe.

Farmors Cafe - Ikkuna

Högsåran Farmors Cafe

Högsåran Farmors Cafe

Farmors Cafen ihanasta kakkuvalikoimasta voi itse leikata palasen, herkkumahan ja omantunnon mukaan. Ravintola on sisustettu mummonmökkimäiseen tyyliin. Romanttisesti ja vanhoin kalustein. Ulkona on suuri terassi ja niin paljon pöytiä, että täällä voisi järjestää isommatkin juhlat. Terassilta on näkymä lehmihakaan, jonka takana pilkottaa meri.

Högsåran Farmors Cafe - Herkkupöytä

Högsåran Farmors Cafe - HerkkupöytäHögsåran Farmors Cafe - Mummonmökkimäinen sisustus

Högsåran Farmors Cafe - Mummonmökkimäinen sisustusHögsåran Farmors Cafe - Mummonmökkimäinen sisustus

Högsåran Farmors Cafe - Mummonmökkimäinen sisustus

Högsåran Farmors Cafe - Näkymä terassilta

Päivällisaikaan grilli on kuumana, lounasaikaan vaihtoehdot ovat kevyempiä. Valitsin pääruoaksi grillattua lammasta. Annos oli niin täydellinen, etten muista koskaan syöneeni niin hyvää lammasruokaa. Lastenannoksetkin olivat hyviä ja katsokaa, miten kauniisti ne oli aseteltu lautaselle!

Högsåran Farmors Cafe - Lasten lihapulla-annos

Högsåran Farmors Cafe - Vaja

Högsåran Farmors Cafe - Vanha paloauto

Lapset ovat selvästi tervetulleita tähän ravintolaan. Ulkona voi ihmetellä pupuja, lampaita, paloautoa tai kiipeillä "majakkaan" tai puuhevosen selkään. Pihalla on myös erillinen jäätelökioski lapsille.

Högsåran Farmors Cafe - Pupujen aitausHögsåran Farmors Cafe - Pupujen aitaus

Högsåran Farmors Cafe - KioskiHögsåran Farmors Cafe - Salkoruusut

Högsåran Farmors Cafe - SalkoruusutHögsåran Farmors Cafe - Ruukkuistutukset

Pihapiirissä on perinteisiä istutuksia. Ikkunan alla kasvaa salkoruusu. Grillikatoksen edessä on rukkuihin istutettu yrttivalikoima, josta henkilökunta kävi napsimassa mausteita keittiöön (ks. toinen kuva ylhäältä). Mukava paikka viettää leppoisaa kesäpäivää :)

Högsåran Farmors Cafe - Viiri ja ikkuna

Högsåran Farmors Cafe - Aukioloajat

Högsåran Farmors Cafe - Högsåran kyläraitti

Högsåra - Näkymä kyläraitilta lehmihakaan ja vierasvenesatamaan

Högsåra sijaitsee Kemiön saaristossa. Siellä on kaksi vierasvenesatamaa, ns. kyläsatama sekä Kejsarhamnen. Kyläsatama on hieman levottomampi (avoimempi tuulille ja lauttaliikenteen aalloille), mutta sen palvelut ovat astetta paremmat. Molemmissa satamissa on lapsille mieluinen hiekkaranta. Ja molemmat ovat kävelyetäisyydellä Farmors Cafesta.

Saarelle pääsee myös yhteysaluksella Kasnäsin rannasta. Lisätietoja Högsårasta löytyy ainakin täältä.

10 kommenttia:

 1. Oi että, ihanalta vaikuttava paikka ! Meidän on pitänyt seikkailla täällä saaristossa jo monena kesänä, mutta aina se aika valuu jonnekin... tällä hetkellä lähinnä Kallismaan remonttiin. Mutta laitetaan tämäkin vinkki korvan taakse, jospa joskus... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaristossa on kyllä monta ihanaa paikkaa, tämä on yksi niistä :) Toivottavasti ehditte tutustumaan sitten, kun kiireet helpottavat. Onnea remonttipuuhiin!

   Poista
 2. Oikein kaunis paikka. Oikein viihtyisältä vaikuttaa. Olisi hyvä jos tuohon blogiini lisäisit tämän jossa peräänkuulutan viihtyisiä kahvioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Kävin juuri lisäämässä tämän listaan :)

   Poista
 3. Oih, minulla liittyy tähän paikkaan monia ihania muistoja menneiden vuosien purjehduksilta. Itse asiassa paikka on ollut tavallaan myös yksi innoittajamme omassa projektissamme :) Kiitos tästä postauksesta, kyllä paikka sen ansaitsikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, hauska kuulla! Ajattelinkin, että varmaan tunnistaisit tämän paikan. Unohdin muuten mainita yllä, että kuvat on otettu henkilökunnan luvalla :)

   Poista
 4. Oi mikä paikka! Kyllä tuollaisessa olisi ihana vierailla, mutta meiltä katsoen liian kaukana. Kiitos, kun sain vierailla kanssasi tässä ihanassa paikassa!

  VastaaPoista
 5. Hitsit sentään, miten hieno paikka! Samalla voisin ilmaista, että hieno on blogikin ja ihmettelen, etten ole tänne aiemmin törmännyt. Jatkan lukemista ja ihailua :)

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, tuo on upea paikka. Käymisen arvoinen.
   Ja voi kiitos! Hauskaa, että löysit tänne. :) Olet lämpimästi tervetullut takaisin! Kävin kurkkaamassa sinunkin blogisi ja se vaikutti erittäin mielenkiintoiselta :)

   Poista