maanantai 26. elokuuta 2013

Ranskalainen kaappi tuvan eteisessä

Tervetuloa Muonamiehen mökin tupaan! Pitkästä aikaa. Heti ovesta oikealla on kaappi, joka on kuin tehty tuohon takan viereen. Mummu ja Pappa ovat ostaneet sen tammisaarelaisesta vanhan tavaran liikkeestä. Kaappi on ranskalaista alkuperää ja edustanee sikäläistä talonpoikaistyyliä.

Muonamiehen mökki - Ranskalainen kaappi

Kaapin ovessa on myyjäisistä ostettu siro sydänkranssi. Kaapin päällä on jälleen yksi Mummun asetelmista. Mökillä ei taida olla yhtään kaappia, jonka päällä ei olisi jonkinnäköistä asetelmaa. ;) Hyvä niin, sillä ne tekevät mökistä kodikkaan. Asetelmat eivät kuitenkaan ole vain koristeita, vaan kaappien päällä säilytetään tarpeellista tavaraa, jota Mummu on halunnut laittaa kauniisti esille.

Muonamiehen mökki - Ranskalainen kaappi ja tuvan takka

Muonamiehen mökki - Ranskalainen kaappi ja näkymä verannalle

Tähän asetelmaan kuuluu pari korillista sytykelastuja, rukin lapoja sekä takorautainen kynttilänjalka, joka nostetaan aina joulupöytään. Seinällä roikkuu vanha, lahjaksi saatu kirves. Tuo takan hormiluukussa roikkuva pitkä esine on sherrytynnyrin näytteenottomitta, joka on ostettu Espanjasta. Se on tuossa vain apuvälineenä, helpottamassa luukun avaamista.

Muonamiehen mökki - Asetelma ranskalaisen kaapin päällä

Muonamiehen mökki - Takan sytykkeet korissaMuonamiehen mökki - Ranskalainen kaappi

Muonamiehen mökki - Ranskalainen kaappiMuonamiehen mökki - Asetelma ranskalaisen kaapin päällä

Muonamiehen mökki - Ranskalainen kaappi ja siro sydänkranssi

Muonamiehen mökki - Ranskalainen kaappi ja sydänkranssi


2 kommenttia: