tiistai 2. heinäkuuta 2013

Kesämakuuhuone parvekkeella

Ennen kuin palaamme Muonamiehen mökin maisemiin, haluaisin esitellä teille yhden huoneen omasta kodistani - niin kovin ajankohtainen näin kesän lämpimillä säillä. Tässä huoneessa olen muuten kuvannut muutaman jutun kevään mittaan (mm. tämän ja tämän).

Parveke - Ikean korituoli ja Pentikin kynttilälyhty

Lasitetun parvekkeen sisustus - Pentikin kynttilälyhty ja Askon rautasänky

Yleensä tämä on ihan tavallinen parveke, jossa on pöytä, tuoli ja sohva. Sopivan suojaisa paikka iltapäiväkahveille. Käytössä pitkälle syksyyn, koska molemmat avoimet seinät on lasitettu.

Lasitetun parvekkeen sisustus - Pentikin lyhdyt ja Askon rautasänkyParveke - Pentikin kynttilälyhty

Lasitetun parvekkeen sisustus - Pentikin kynttilälyhty ja Askon rautasänky

Kesämakuuhuone parvekkeella - Pentikin kynttilälyhty ja unikko

Kunnes tulee helteet ja sisällä on aivan liian tukala nukkua. Silloin siirretään klaffipöytä sivuun, levitetään sohva, avataan taittopatja ja kannetaan petivaatteet parvekkeelle. Kesämakuuhuone on avattu!

Makuuhuone parvekkeella - Askon rautasohva levitettynä, Marimekon lakanat ja Pentikin lyhty

Tämä on ehdottomasti paras nukkumapaikka kesähelteillä - ja vähän viileämmälläkin säällä. Pellavaverhot kahdella seinällä saavat tilan tuntumaan siltä kuin katosvuoteessa nukkuisi. Ainoa häiritsevä tekijä on aamuvarhaisella töihin lähtevät autot ja postiauton kolistelu. Mutta mitäpä noista. :)

kuuhuone parvekkeella - Askon rautasohva levitettynä ja Pentikin lyhtyKesämakuuhuone parvekkeella - Ikean korituoli ja Pentikin kynttilälyhty

Kesämakuuhuone parvekkeella - Pentikin kynttilälyhty ja unikkoKesämakuuhuone parvekkeella

Levitettävä rautainen sohvasänky on Askosta. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä tähän ostokseen, vaikka sitä pitkään harkitsin. Kauppaan kuulunut paksu, taitettava vaahtomuovipatja on parempi kuin varsinainen patjamme! Koko setti maksoi noin 200 eur. Puinen klaffipöytä ja korituoli Ikeasta, samoin sohvatyynyt. Marimekon puuvillasatiiniset unikkolakanat ovat lempilakanoita - ihanan sileät ja pehmeät ihoa vasten. 

Parvekekaiteen säleikön peittävä verho on Marimekon lumimarja-sarjaa. Valkoiset pellavaverhot ostin muistaakseni Hemtexiltä. On muuten ihmeen vaikeaa löytää katosta lattiaan ulottuvia valmisverhoja uusiin taloihin, joissa huonekorkeus on 270 cm. Vink, vink verhovalmistajat!

Pentikin kynttilälyhdyt olen saanut lahjaksi kummipojalta. Lyhdyt ovat näköjään varsinaisia linssiluteita... Katossa roikkuvaan versioon kuuluu lasinen, lieriön mallinen kupu ja kynttilä, mutta korvasimme sen valosarjalla. Lyhdyn muoto sopii hyvin kotimme yläkertaan, jossa lähes kaikki kattolamput ovat pyöreitä.

..Ja seuraavaksi nokka kohti Muonamiehen mökkiä!


8 kommenttia:

 1. Ihana kesänukkumapaikka! Tuo pöydällä oleva kynttilälyhty on sitten kaunis. Hyvä maku ostajalla ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kummipojan antama "joulukukka" oli kyllä hyvä valinta kuusivuotiaalta, ehkä äiti vähän auttoi ;)

   Poista
 2. Todella viihtyisää ja ihania värejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy tunnustaa, että idea sohvasängyn ostoon tuli mieheltä - kyllä heitäkin kannattaa joskus kuunnella näissä sisustusasioissa ;)

   Poista
 3. ihana paikka ja niin viihtyisä ja kaunis ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kitos! Hauskaa, että löysit meidät! Olet lämpimästi tervetullut lukijaksi :)

   Poista
 4. Aivan ihastuttava blogi! Koukutuin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Kiva kuulla, että viihdyit täällä - tervetuloa toistekin! :)

   Poista