maanantai 8. heinäkuuta 2013

Kasvusäkit ja kastelualtaat

Kasvimaan lisäksi Muonamiehen mökillä harrastetaan viljelyä kasvatussäkeissä. Tiedättehän ne multasäkit, joita käytetään vihannesten kasvatukseen sellaisenaan. Säkkiin reiät ja reikiin taimet. Sitten vain kastellaan.

Koska Mummulla on muutakin puuhaa kuin säkkien kastelu, mökillä on tänä vuonna kokeiltu kastelualtaita. Ne asetetaan säkkien alle. Altaaseen laitetaan mullalla täytetty letku. Multasäkkiin tehdään reikä, johon letkun toinen pää tungetaan. Kasteluvesi kaadetaan suppilon kautta altaaseen. Suppilossa on koho, jonka avulla voi tarkistaa, kuinka paljon vettä on. Vesi imeytyy pikku hiljaa letkun kautta multaan ja kastelee taimet. Kätevää.

Muonamiehen mökki - Kasvusäkkiviljelyä

Muonamiehen mökki - Kasvusäkkiviljelyä ja altakastelualtaat

Muonamiehen mökki - Köynnöstuki


Muonamiehen mökki - Kasvusäkkiviljelyä ja altakastelualtaatMuonamiehen mökki - Kasvusäkkiviljelyä ja altakastelualtaat


Muonamiehen mökki - Tomattien viljelyä kasvatusäkkissäMuonamiehen mökki - Tomattien viljelyä kasvatusäkkissä

Muonamiehen mökki - Kurkun ja tomaatin kasvusäkkiviljelyäMuonamiehen mökki - Kurkun kasvusäkkiviljelyä


Muonamiehen mökki - Kurkun kasvusäkkiviljelyä

Muonamiehen mökki - Kesäkurpitsan kukka

Muonamiehen mökki - Kasvimaan kivireunuksen kitkentä ennen ja jälkeen

Hyvin ovat tomaatit ja kurkut kasvaneet säkeissään. Kurkku on itse asiassa istutettu mansikkasäkkiin. Tuo kurpitsankukka kasvaa omassa altakasteluruukussaan - vanha viherkasviruukku siis.

Yllä oleva kuva ei sinänsä liity mitenkään kasvusäkkeihin. Piti vain laittaa tänne todiste edellisviikon kitkentäprojektista. Ennen- ja jälkeen-kuvat samassa kuvassa. Melkoista puuhaa tuo kivien välistä kitkeminen. Päällimmäiset kivet oli pakko irroittaa ja lapiolla vääntää heinien juuret pois. Tämän pidemmälle en projektissa päässyt - ja voi olla, etten pääsekään...

Muonamiehen mökki - Mansikkasato

Lopuksi muutama marjaisa kuva. Yllä kasvimaalta ja alla sen vierestä. Kuivuudesta kärsinyt viinimarjapuska odottaa poimijoita.

Muonamiehen mökki - Puiset lastentuolit viinimarjapensaan luona


4 kommenttia:

 1. Ensikerran kokeilin nyt kasvatussäkkiä ja kovasti siinä on tomaatit kasvaneet. Lannoitus niissä lienee todella laskettu kasvukauden riittäväksiu.
  Oikein kaunista kesäviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Meillä on ollut säkkejä jo useana vuonna ja hyvin ovat tosiaan toimineet. Kastelualtaat ovat käytössä ensimmäistä kesää ja niitäkin voimme suositella. Lämpöä ja aurinkoista viikkoa myös sinulle!

   Poista
 2. Teilläpä on siellä kasvatuksia... Ihaillen katson, kun ei ole nyt itsellä mahdollisuutta keskittyä viljelyyn, vaikka se olis huippujuttu! Mukavia kesäpäiviä tsemppiä kitkentään, jos sille päälle vielä satut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen sille päälle kyllä sattunut aika useasti tänä kesänä - hauskaa puuhaa, kun näkee niin konkreettisesti kättensä jäljen :) Sinulla näyttää olevan käsille muutenkin aivan riittävästi puuhaa mökillä, tsemppiä omiin projekteihisi! Mielenkiinnolla seuraan niiden edistymistä.

   Poista