sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Puulla päällystetyt polut

Kesäisillä retkillä voi törmätä inspiroiviin asioihin yllättävissä paikoissa. Kun seisoskelin Muumimaailman polulla odottelemassa perheen toista puoliskoa, tajusin yhtäkkiä, miten hienosti kävelyreitit oli päällystetty.

Paksuista lankuista rakennetut polut sulautuvat hienosti luonnonmukaiseen ympäristöön, kun reunat on jätetty epätasaisiksi. Puiden alla kiemurtelevat ja kaartelevat väylät korostavat alueen sadunomaista tunnelmaa.

Puupäällysteinen polku

Lankkupolun epätasainen reunaUittohommissa


Mäkisissä kohdissa kulkemista helpottaa korotetut osiot polun keskellä. Ei kuitenkaan liian korkeat. Lastenrattaat pystyi hyvin työntämään mäen päälle.

Poikien suosikkipaikka koko alueella on veneiden uittopaikka Muumipapan laivan vieressä. Sinne kannattaa suunnistaa, vaikka paikka on saaren kauimmaisessa nurkassa.

Puulla päällystetty polku rinteessä

Riippusilta

Muumimaailmassa on kaksi kävelyreittiä, joiden varrella voi törmätä Muumi-hahmoihin. Muumipapan muistelmat -polulla on enemmän tekemistä, toinen reitti on hieman jännittävämpi. Siellä voi kohdata noidan, mörön ja hattivatteja, mutta myös upean kosken ja ylittää riippusillan.

Puupäällysteinen polku metsässäMuumimaailman noita


Muumimaailman koski ja riippusilta


Muumimaailman koski ja riippusiltaMuumimaailman koski ja riippusilta

Tällainen oli meidän kesäretkemme. Seuraavaksi tiedossa kesäisiä hetkiä kotona ja Muonamiehen mökillä :)

Aurinko katsoo Muumitaloon

3 kommenttia:

  1. Upeita kuvia ja tyylikäs blogi!

    VastaaPoista
  2. Muumimaailma on kyllä tehty hienosti, mutta ennen sitä Kailon saari oli luonnonsuojelualue. Muistan 90-luvun alussa kouluretken kyseiseen saareen, ja opettajan sanat, ettei täältä saa poimia valkovuokkoakaan :)

    VastaaPoista