keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Vanha nalle ja lasten työkalut 50-luvulta

Muonamiehen mökille on käynyt niin kuin monelle suomalaiselle kesäasunnolle. Sinne säilötään kaikenlaista kaupunkikotien ja entisten elämien ylijäämää. Osa tavaroista lojuu vintillä, osa on aktiivikäytössä ja kaikkein kauneimmat ovat muuten vain esillä.

Mummun ja Papan lapsuudenaikaiset lelut kuuluvat jälkimmäiseen kategoriaan. Niistä osan olen jo esitellyt teille - ainakin Liisa-nuken, hyrrän ja peltilelun. Tässä vielä muutama.

Nalle on Mummun vanha. Korvapuoli, lähes sokea ja karvansa kadottanut, mutta silti suloinen. Työkalut ovat Papan lapsuudenaikaisia aarteita. Vaikkei Papasta puuseppää tullutkaan, ehkä nämä ovat omalta osaltaan vaikuttaneet ammatinvalintaan. Nyt ne ovat seuraavan sukupolven käytössä - niillä rakenneltiin Gup A-härveliä.

Muonamiehen mökki - 50-luvun nalle

Muonamiehen mökki - 50-luvun nalle

Muonamiehen mökki - 50-luvun lasten työkalupakki

Muonamiehen mökki - 50-luvun lasten työkalupakki

6 kommenttia:

 1. Ihana blogi, suloisine tunnelmineen ja mikä ihastuttava, elämää nähnyt ja varmasti rakastettu nallukka tuossa kuvassa!!♥
  Jäänpäs heti lukijaksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Marikki! Hauskaa, että löysit tänne :) Olet lämpimästi tervetullut lukijaksi!

   Poista
 2. Niin on paljon elämää nähny tuo nallukka. Monet halit saanu ja monta kertaa lohtua antanu. Tuollainen aarre, niitä ei kovin monella enään olekkaan.
  Nuista työkaluista tuli mieleeni oma poika (5v)kun se kitupiikkikonetta rakenteli autotallin edessä. Ihanaa että teillä arvostetaan entisajan tavaroita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nalle on kyllä suloinen ja nykyään tarkoin varjeltu aarre :)
   Ai teilläkin rakenneltiin koneita. Kuuluu varmaan jotenkin tuohon ikään pienillä pojilla. Meillä 4,5 v rakentelee milloin mitäkin laitteita, hiekkaleluista, legoista ja ties mistä. Kitupiikkikonetta en ole kyllä vielä nähnyt. Mitäköhän se mahtaa tehdä? ;)

   Poista
 3. Se kitupiikkikone olikin aika monitoimikone. Sillä sai aurattua lumet, leikattua nurmikot, pyydystettyä kalat ym.ym.mitä nyt pieni pojan mielikuvitus keksi. Harmi että se jouduttiin hävittämään muutamavuosi sitten, mutta nyt pojanpojat rakentaa tilalle härveleitään.

  VastaaPoista