lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kesäkeittoa Vegeta-kasarissa

Vietin poikien kanssa tällä viikolla kolme vauhdikasta päivää Muonamiehen mökillä. Päivät olivat täynnä leikkejä, valokuvausta, metsämansikoiden maistelua, kesätorilla hengailua ja uintia. Muonamiehen mökki on siinä mielessä perinteinen mummonmökki, ettei se sijaitse minkään vesistön äärellä. Onneksi läheisellä järvellä on kaunis yleinen uimaranta, jossa olen itsekin aikoinaan oppinut uimaan. 

Mummu muonitti meitä kesäisin herkuin. Ehdoton suosikki oli täyteläinen kesäkeitto. Viimeiset jauhohiput oli juuri leivottu marjapiirakan pohjaan, joten Mummu käytti suurusteena koskenlaskija-juustoa. Kokeilemisen arvoinen resepti löytyi täältä. Ohjeessa olevan maidon sijaan Mummu lorautti tilkan kermaa, jota jatkettiin vähän vedellä. Oli muuten hyvää, nam!

Muonamiehen mökki - Esteri Tomulan Finel Vegeta-kasari


uonamiehen mökki - Esteri Tomulan Finel Vegeta-kasari ja Hackmanin Kesäemali-vati

Muonamiehen mökki - Arabian Pomona Karviainen-purkki ja Hackmanin Kesäemali-lävikkö

 Muonamiehen mökki - Hackmanin Kesäemali-vati leipävatina

Muonamiehen mökki - Arabian Pomona Karviainen-purkki ja Hackmanin Kesäemali-lävikkö


Muonamiehen mökki - Uudet ja vanhat kesäiset emaliastiat

uonamiehen mökki - Esteri Tomulan Finel Vegeta-kasari ja kesäkeitto

Esteri Tomulan suunnittelema Vegeta-kasari on mitä mainioin astia kesäkeiton tarjoiluun. Sen seuraksi sopii Hackmanin uudempi Kesäemali-sarja. Voi aseteltiin söpöön karviaispurkkiin, joka on Arabian Pomona-sarjaa. Kuvauspaikaksi valikoitui Muonamiehen mökin sali sen valon ja värien vuoksi - ruokailijat toki istuivat tuvan pöydän ääressä ;)

P.S. Muonamiehen mökki löytyy nykyään sekä Facebookista että Twitteristä! Päivitän molempiin linkit uusista päivityksistä, joten seuranta onnistuu niiden kautta. Täällä kovin jännitän, koska tulee ensimmäinen tykkäys tai seuraaja ja kuka se mahtaa olla... ;) Toki Blogilistaa ja Bloglovinia voi käyttää jatkossakin.

2 kommenttia:

 1. Meillä kesäkeiton ystäviä taitaa olla vain yksi....minä:) Lapset karsastavat kaikkea maitopohjaista soppaa. Lapsena itsekin inhosin kesäkeittoa syystä, jota en tiedä. Miehen kanssa syödään usein maitoperunoita ja sillileipiä etenkin alkukesästä, kun löytyy uusia perunoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkeitto on yksi lempiruokiani - ollut aina. Epäilin vähän, miten pojat siihen suhtautuvat, mutta kaikki meni mitä tarjottiin - jopa nirsolle nelivuotiaalle. Maitoperunat ja sillileivät kuulostaa herkulliselta, tässähän tulee nälkä.. :)

   Poista