Mummu muonitti meitä kesäisin herkuin. Ehdoton suosikki oli täyteläinen kesäkeitto. Viimeiset jauhohiput oli juuri leivottu marjapiirakan pohjaan, joten Mummu käytti suurusteena koskenlaskija-juustoa. Kokeilemisen arvoinen resepti löytyi täältä. Ohjeessa olevan maidon sijaan Mummu lorautti tilkan kermaa, jota jatkettiin vähän vedellä. Oli muuten hyvää, nam!
Esteri Tomulan suunnittelema Vegeta-kasari on mitä mainioin astia kesäkeiton tarjoiluun. Sen seuraksi sopii Hackmanin uudempi Kesäemali-sarja. Voi aseteltiin söpöön karviaispurkkiin, joka on Arabian Pomona-sarjaa. Kuvauspaikaksi valikoitui Muonamiehen mökin sali sen valon ja värien vuoksi - ruokailijat toki istuivat tuvan pöydän ääressä ;)
P.S. Muonamiehen mökki löytyy nykyään sekä Facebookista että Twitteristä! Päivitän molempiin linkit uusista päivityksistä, joten seuranta onnistuu niiden kautta. Täällä kovin jännitän, koska tulee ensimmäinen tykkäys tai seuraaja ja kuka se mahtaa olla... ;) Toki Blogilistaa ja Bloglovinia voi käyttää jatkossakin.
Meillä kesäkeiton ystäviä taitaa olla vain yksi....minä:) Lapset karsastavat kaikkea maitopohjaista soppaa. Lapsena itsekin inhosin kesäkeittoa syystä, jota en tiedä. Miehen kanssa syödään usein maitoperunoita ja sillileipiä etenkin alkukesästä, kun löytyy uusia perunoita.
VastaaPoistaKesäkeitto on yksi lempiruokiani - ollut aina. Epäilin vähän, miten pojat siihen suhtautuvat, mutta kaikki meni mitä tarjottiin - jopa nirsolle nelivuotiaalle. Maitoperunat ja sillileivät kuulostaa herkulliselta, tässähän tulee nälkä.. :)
Poista