torstai 11. heinäkuuta 2013

Gup A

Ensin siitä piti tulla lentohärveli, ihan niin kuin Niiskulla. Ja sen piti ehdottomasti osata lentää. Kun ei Pappa sellaisia uskaltanut luvata, vaihdettiin suunnitelmaa - ei suunnitelmaan B, vaan A, Gup A. Jos et kyseisestä härvelistä ole kuullut, kannattaa tutustua Oktonautteihin, noihin merten sankareihin. "Tutkitaan, autetaan, suojellaan" - ei hassumpi esikuva pienille pojille.

Nyt tämän härvelin pitäisi osata vain sukeltaa. Se lienee helppoa. Pojalle on kyllä selitetty, ettei härveli sieltä omin avuin nouse ylös, mutta se ei näytä haittaavan. Tällainen siitä tuli, Papan ja poikien yhteisestä projektista. Laite ei kuulemma ole vielä valmis, ainakin mittarit täytyy maalata ja ehkä tuulilasikin rakentaa.

Papan ja poikien rakennusprojekti - Gup A:n kojelauta

Papan ja poikien rakennusprojekti - Gup A

Papan ja poikien rakennusprojekti - Gup A:n kojelauta

Papan ja poikien rakennusprojekti - Gup A:n radiopuhelin

Papan ja poikien rakennusprojekti - Gup A

Rakennustarvikkeet on haalittu Muonamiehen mökiltä ja kirpputoreilta. Katon läpinäkyvä muovi taitaa olla ainoa uutena ostettu materiaali. Alustana on trukkilava ja maalattu vanerilevy. Tolpat ja tukipuut ovat alapihan terassiprojektin ylijäämätavaraa. Edessä ja takana on kulkuvaloina veneen vanhat lamput.

Lento/sukelluspropellit ovat kirpputoreilta hankittuja rukinpyöriä ja ohjauspyöränä on vanha trukin ratti. Parasta on toiseen suuntaan täysin toimiva radiopuhelin! Ja täytyyhän jokaisessa oikeassa aluksessa olla kunnon valonheitin, iso taustapeili ja paljon nappuloita.

Papan ja poikien rakennusprojekti - Gup A

Papan ja poikien rakennusprojekti - Gup A


Papan ja poikien rakennusprojekti - Gup APapan ja poikien rakennusprojekti - Gup A:n kojelauta
 
Papan ja poikien rakennusprojekti - Gup A:n taustapeili

Papan ja poikien rakennusprojekti - Gup A:n kulkuvalot

Papan ja poikien rakennusprojekti - Gup A:n maalausta

Gup A:n esikuva löytyy mm. täältä. Tämä ei ole maksettu mainos ;)


2 kommenttia:

 1. Ihan parasta, harva bloggaaja (jolla ei ole lähipiirissä pieniä lapsia) ymmärtää Oktonauttien maailmaa! Atomme mm. on nykyään Cup C :)

  Löysin blogiisi Voikukkapellon kautta ja oli hauska heti huomata että joku puhuu samaa kieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oktonautit on parhaita! Niitä jaksaa itsekin katsoa ja niitähän meillä katsotaan, uudelleen...ja uudelleen...ja uudelleen... Värimaailma on hieno ja tunnusmusiikki jää päähän soimaan. :)

   Hauskaa, että löysit tänne ja liityit lukijaksi!

   Poista