maanantai 29. heinäkuuta 2013

Alapihan terassin asetelmat

Viininviljelytunnelma jatkuu alapihan terassilla, jonka Mummu on sisustanut viinituvaksi. Terassilta johtaa pieni ovi vanhan päärakennuksen kivijalassa olevaan kellariin. Sinne voisi joskus tehdä viinikellarin.

Talonpoikaistyylisen kaapin päällä on kokoelma vanhoja pulloja ja purnukoita. Tämä kaappi oli ennen tuvassa astiakaappina. Osa ovista jumiutuu helposti ja kaappi sai väistyä käytännöllisempien kalusteiden tieltä. Sitä on vuosien varrella maalattu sisustuksen mukaan, muun muassa 60-luvun oranssi sävy pilkottaa nykyisen viininpunaisen alta.

Muonamiehen mökki - Pulloasetelma

Muonamiehen mökki - Pulloasetelma ja talonpoikaistyylinen astiakaappiMuonamiehen mökki - Kellot

Muonamiehen mökki - LaivakelloMuonamiehen mökki - Pulloasetelma ja talonpoikaistyylinen astiakaappi


Viereisessä nurkassa on valtava tamminen viinitynnyri, jonka Pappa on aikoinaan saanut 50-vuotislahjaksi. Sen sisällä on joskus kypsytetty viinejä, tappikin on vielä paikallaan. Tynnyrin vieressä ja päällä on kaikenlaista aiheeseen kuuluvaa ja kuulumatonta tavaraa.

Muonamiehen mökki - Viinitynnyri
Vanhan senkin päällä on kesäinen tiskauspaikka. Senkki on majaillut erinäisissä paikoissa mökillä, muun muassa leikkimökissä, jossa sen maalipinta pääsi vähän rapistumaan. Tämä kaappi oli vuosia sitten minun huoneessani. Se oli juuri sopivan kokoinen koti barbeille. Leikin sai kätevästi piiloon ovien taakse.

Alla vielä muutama kuva terassin kesäkukka-asetelmista - valkoista miljoonakelloa, lobeliaa ja sinipunaista kesäkukkaa, jonka nimeä en koskaan muista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti