maanantai 10. kesäkuuta 2013

Värikäs lastenhuone

Kerroin teille viime viikolla tarinan piirongista, joka on kulkenut suvussamme tädiltä toiselle ja äidiltä lapselle. Viiden sukupolven ketjusta viimeisin on omat poikani, joiden huoneessa piironki nyt seisoo.

Molly's Candy Shop -blogissa on meneillään kilpailu, jota varten kuvasin koko lastenhuoneen. Osallistun kilpaan numerolla 4, käykäähän kurkkaamassa täällä. Alla lisää kuvia huoneesta ja tarina sen taustalla.

Värikäs lastenhuone ja Ikean vihreät ötökkälamput

Kerroinko jo, että pidän kirkkaista väreistä? Lastenhuone on täydellinen paikka toteuttaa kaikki värifantasiat. Kun odotin esikoistani 5 vuotta sitten, maalasimme tämän huoneen vaalealla beigellä. Ihastuin pikku hiljaa yhä enemmän turkoosiin ja kirkkaaseen vihreään, joita löytyi monesta lelusta ja vaatteesta.

Ihan ensimmäinen vihreä hankinta taisi olla Finlaysonin pinnasängyn pehmusteet ja lakanat. Innoittajana toimi myös varpajaislahjaksi saatu Fisher Pricen soiva lelujuna (yllä) ja monet muut lelut. Häälahjaksi saatu taulu sopii täydellisesti värimaailmaan, samoin kuin Ikean ötökkälamput.

Värikäs lastenhuone - Turkoosi seinä ja Ikean ötökkälamput

Värikäs lastenhuone - Marimekon Satumaa-verhokangas ja Unipuu-sänky

Pari vuotta sitten löysin Marimekon Satumaa-verhokankaan ja homma lähti lapasesta. Huoneeseen oli pakko saada lisää näitä ihania värejä.

En osannut valita vihreän ja turkoosin välillä. Huoneen silloinen asukaskaan ei tiennyt kummasta pitää enemmän, joten valitsimme molemmat. Maalasin kaksi seinää turkoosilla ja kaksi vihreällä. Sävyt poimin verhokankaasta. Oikean värin löytymiseen vaadittiin useampi testimaalaus ja pitkä pähkäily.

Värikäs lastenhuone


Sittemmin huoneeseen on kertynyt lisää herkkuvärejä. Piano on tuliainen Italian-matkalta. Ison pojan sängyssä on Finlaysonin Viidakkomuumi-lakanat, Mummun käsitöitä ja Bauhausista löydetyt pitkulaiset koristetyynyt. Pojan suosikkiunilelu on kummeilta lahjaksi saatu Pupu-tyyny eli Putu.

Värikäs lastenhuone

Nelivuotias nukkuu kotimaisen Unipuun sängyssä, pikkuveljellä on Brion Two-pinnasänky. Pöytäryhmä on Ikeasta. Vihreä siilikuvioinen lelulaatikko on ruotsalaisen Mickin mallistosta. Matto on halpa heräteostos jostain mattoliikkeestä - sitoo kivasti värit yhteen. Lattialle luo varjon Satupuu-sisustustarra, jonka liimasin ikkunaan.


 Värikäs lastenhuone - Angry Birds, Mauri Kunnas -laatikot ja leluja

Kyllä, meiltäkin löytyy näitä vihaisia lintuja... Toinen nököttää Mauri Kunnas -aiheisten peltirasioiden päällä. Ostin pojalle kolmevuotislahjaksi poikanuken, kun pikkuveli oli syntymässä, mutta tuota ajosimulaattoria käytetään meillä huomattavasti enemmän.

Katossa on ruotsintuliainen, Färg-och-Formin Moln-lamppu. Piirongin päällä saman sarjan lahjaksi saatu rasia ja väreihin sopivia leluja. Seinällä on Mummun ja kaapinovissa poikien taidetta. Huoneen ilopillerinä on Gyffy-kirahvi, joka muutti meille ystävien lastenhuoneesta

Färg och form Moln-säilytysrasia värikkäässä lastenhuoneessaVärikäs lastenhuone - Färg och form Moln-valaisin ja säilytysrasia

Brion taaperokärry ja vanha piironkiGyffy-kirahvi, vanha piironki ja värikäs lastenhuone


Näissä väreissä on se hyvä puoli, että lelut ihan kuin häviävät taustaansa. Kirkkaat värit eivät pomppaa silmille, kun kontrasti taustan kanssa ei ole niin suuri. Pieni huone näyttää ehkä hitusen siistimmältä kuin onkaan, suosittelen muillekin :)

7 kommenttia:

  1. Aivan ihana huone! En ole ajatellut, mitä värejä olisin käyttänyt, jos lapsi olisikin ollut poika, mutta taatusti yhtä iloisia värejä! Minusta on niin kivaa, kun lasten huoneet sisustetaan lapsille, eikä "aikaa kestämään ja toimimaan myös teinin huoneena". Siis ihan oikeasti, ei se maali niin kallista ole... Ja kuka sanoo, että teini haluaa asua värittömästi, niin! :D Tuo vanha kaappi on ihan piste iin päälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kartanonrouva Elise! Sanos muuta! Tai miksi poikien huoneessa pitäisi käyttää aina tumman tai vaaleansinistä.. Turkoosi tai vihreä sattuvat olemaan poikanikin lempivärejä. Jos pitää valita, hän usein päätyy juuri näihin oli sitten kyse piirustuskynistä tai aurinkolaseista. Tai sitten olen vain tehokkaasti aivopessyt jälkikasvuni :)
      P.s. Tunnistin muuten sinunkin kuvasi kilpailussa, onnea kisaan ;)

      Poista
  2. Voi että on harvinaisen upea lastenhuone väreiltään. Kuin satuseilkkailu koko huonen. Onnenpoikia ovat kun noin ihana huone!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kauniista sanoistasi! Pojat kyllä tuntuvat tykkäävän huoneestaan - ja äitikin siellä viihtyy :)

      Poista
  3. Ompa tosiaan ihana lastenhuone :) Tuolla ei haittaa, vaikka lelut eivät aina olisikaan omilla paikoillaan. Joskus lastenhuoneet sisustetaan niin, ettei siellä uskalla edes leikkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Niina :) Se on totta, vaikkakin tämä äiti on niin tiukkis, että lelut korjataan joka ilta paikoilleen. Lattiatilaa on niin vähän, että ilta- ja aamutoimet hoituvat paremmin niin.

      Poista
  4. Vanha postaus, mutta muistatko, mikä väri tuo turkoosi on? Etsinnässä juuri samantyyppinen väri :)

    VastaaPoista