maanantai 17. kesäkuuta 2013

Hirvenlihavarrasta alapihan terassilla

Muonamiehen mökillä oli tänä viikonloppuna pienet juhlat. Ei sen kummempaa syytä, setäni vain tuli kylään. Mummu panosti oikein kunnolla aterioihin, jotka olivat todella maittavat.
Söimme lauantaina alapihan terassilla. Siellä on mökin grillauspaikka sekä pitkä pöytä katoksen alla. Terassille paistaa ilta-aurinko ja edessä aukeaa peltomaisemat. Sää oli aurinkoinen, mutta erittäin tuulinen.Aterialla oli kreikkalais-suomalainen teema. Alkupaloina oli "maalais"-kreikkalaista salaattia ja pientä naposteltavaa. Aitoon kreikkalaiseen tapaan salaatissa ei ollut salaatinlehtiä, vaan paprikoita, tomaattia, kurkkua ja fetaa. Sekaan Mummu heitti keitettyä kananmunaa, kun sitä nyt sattui kaapissa olemaan.Mummu teki vartaita sekä lampaasta että hirvenlihasta. Oletteko muuten koskaan kokeilleet grillata hirvenlihaa? Suosittelen! Kokeilimme tätä ensimmäistä kertaa. Jujuna on kunnon marinadi ja riittävän lyhyt paistoaika. Sisus saa jäädä punaiseksi. 

Vartaassa käytettiin hirven fileetä mökin pakkasesta. Yön yli muhineessa marinadissa oli punaviiniä, öljyä, mustapippuria ja rosmariiniaLammasvartaat olivat myös erittäin maukkaita, niiden ohje löytyi täältä. Minä en ole mikään suuri lihan ystävä, mutta nämä vartaat olivat kyllä oikeasti hyviä, molemmat!Aterian jälkeen pojat halusivat heitellä frisbeetä. Ja sehän lensi... Alla Pappa ja pojat. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti