keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Grilliherkkuja ateljeessa

Sunnuntaina söimme taas hyvin. Koska oli sateista ja viileää, Mummu kattoi pöydän ateljeehen. Kattaus oli mummumaiseen tyyliin rento, mutta laitettu.

Kattaus vanhasta ovesta tehdyllä pöydällä

Kattaus vanhasta ovesta tehdyllä pöydällä

Tarjolla oli tällä kertaa porsaan ribsejä, kananuijia, salaattia, uusia perunoita ja muita lisukkeita. Lihat oli tarkoitus grillata, mutta sään vuoksi ne paistettiin uunissa.

Kattaus vanhasta ovesta tehdyllä pöydällä

Lisukkeita saviastioissa - Muonamiehen mökin ateljee

Ribsit onnistuivat erinomaisesti. Mummu kokeili ensimmäistä kertaa niiden laittoa alusta asti itse. Ne keitettiin kypsiksi jo perjantaina ja jätettiin muhimaan herkulliseen liemeen pariksi päiväksi. Uunissa ne saivat rapean pinnan.

Lihanpalat murenivat haarukassa ja sulivat suussa, vaikka tässä kuvassa pinta näyttää hämäävän kärähtäneeltä. Kyytipoikana oli marinointiliemestä tehty kastike. Nam! Voin suositella. Setä Samulin tapaan tehtyjen ribsien ohje löytyi täältä, reseptissä on mm. chiliä ja coca-colaa.


Muratti - Muonamiehen mökin ateljeePerunat korissa - Muonamiehen mökin ateljee

Yllä näkyvässä korissa on tarjolla perunoita. Mummu siirsi keitetyt perunat muovikippoon, laittoi kipon virkattuun koriin ja kannen päälle. Eipähän pala sormet, kun astiaa siirtelee pöydässä ja sointuu paremmin kattaukseen. :)

Alla näkyvä jättikokoinen pippurimylly on tuliainen Itävallasta. Taustalla olevasta senkistä aion kertoa myöhemmin, samoin entisen piharakennuksen ovesta tehdystä pöydästä. Musiikkinurkkauksesta olikin jo juttua aiemmin.

Jättimäinen pippurimylly, mausteet ja juomat

8 kommenttia:

  1. On teillä ollut mahtavat tarjoilut!Ihan tuli nälkä kun kuvia katseli!
    kiitos niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli kyllä kieltämättä maittavat! Toivottavasti Mummu tarjoaa näitä ribsejä toistekin, vaikka kova vaiva niissä oli. Hyvää juhannusta sinulle!

      Poista
  2. Upea ruoka ja vielä upeammat puitteet, kattaus on ihan mun makuun! Hokasin just, että jossain Torpan kaappien uumenissa on tuollaisia savikulhoja, pitää ottaa ne käyttöön kun noin hyvin kattaukseen sopivat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kattaus oli kyllä oikein onnistunut, kiitos siitä Mummulle. Eipä tulisi itsellekään heti mieleen yhdistää kaikkea tätä - pellavaa, lasia, posliinia, koreja, takorautaa ja savea - samaan kattaukseen. Nuo savikulhot näyttävät tosiaan lähinnä riisipuurolautasilta, mutta niitä käytetään meillä paljon muuhunkin. Hyvää juhannusta Torpalle!

      Poista
  3. Oi, miten ihanalta näyttää. Tosi kaunis kattaus ja upea tunnelma. Ihanat kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvat oli melkoisessa paineessa räpsäisty, kun joukko nälkäisiä mökkiläisiä odotti vieressä ja ruokakin oli jo pöydässä :) Tunnelma oli kyllä mukava ja leppoisa, ja pöydässä viihdyttiin pitkään - jopa lapset jaksoivat istua paikoillaan normaalia kauemmin.
      Hyvää juhannusta teidän kartanoonne!

      Poista
  4. Ihana kattaus!!! Mulla on myös noita samaisia savikulhoja enkä myöskään ole aiemmin älynnyt, että niitä tosiaan voisi käyttää noinkin. Savikulhot ovat kauniita. Iik, pitänee mennä äkkiä kirpparikierrokselle hamstraamaan niitä lisää, ennen kuin kaikki muutkin havahtuvat samaan seikkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tari! Ja toivottavasti kirppariostoksilla on onni matkassa :)

      Poista