tiistai 4. kesäkuuta 2013

Mökin pihamaa alkukesällä

Pappa lähetti kuvatervehdyksen mökiltä. Hän ottanut nämä kuvat reilu viikko sitten. En valitettavasti ole itse ehtinyt mökille kolmeen viikkoon, mutta näistä kuvista saatte paremman käsityksen siitä, miltä Muonamiehen mökin pihamaa näyttää alkukesällä.

Kuvassa näkyy päärakennus ja ns. "pääpiha", jossa on istuskeluryhmä, leikkimökki, hiekkalaatikko ja kulku pää- ja piharakennukseen. Tämän lisäksi mökillä on yläpiha (hyötykasveja piharakennuksen ja autokatoksen välissä), välipiha (nurmikaistale piharakennuksen terassin edessä), alapiha (se, jossa kontiainen teki tuhojaan), etupiha (kivikkopuutarha päärakennuksen toisella puolella, tästä kuvia myöhemmin) seka metsäpuutarha (leikkimökin takana, tämän kuvan ottajasta vasemmalla). Eli pihaa tällä mökillä kyllä riittää...

Muonamiehen mökki - Pihamaa alkukesällä

Alla oleva kuva on viime kesältä. Mummu joutui kottikärryhommiin, kun he tekivät Papan kanssa valkoisen pöytäryhmän alle kiveyksen liuskekivistä. Alimmaiseksi laitettiin katekangas, sitten kivituhkaa, niiden päälle liuskekivet ja saumoihin hiekkaa. Melkoinen urakka.

Kiveyksen tekeminen liuskekivistä

 Ja tällainen siitä tuli. Tuo valkoinen, puinen pöytäryhmä oli aiemmin nurmikolla, mutta Mummu kyllästyi sen siirtelyyn aina, kun ruohonleikkuria piti käyttää. Pappa oli suojannut kalusteiden jalat teipeillä, joten ne eivät kärsineet nurmikon kosteudesta, mutta tässä ne myös kestävät paremmin.

Valkoinen pöytäryhmä ja kiveys liuskekivistä

Valkoinen pöytäryhmä ja kiveys liuskekivistä

Valkoinen pöytäryhmä ja kiveys liuskekivistä

Mökille ostettiin tänä keväänä kaksi uutta aurinkotuolia. Ne oli tarkoitus laittaa alapihan terassille, mutta sopivat tuohon leikkimökin eteen niin mainiosti, että siihen ne jäivät.

Uudet valkoiset puiset aurinkotuolit ja leikkimökki

Metsäpiha ja kielot kukassa


2 kommenttia:

  1. Hei, eksyin jo toista kertaa tänne teidän blogiin ja on ihan pakko laittaa kommenttia, koska teidän mökki on niin saman henkinen kuin meidän oma mökki täällä länsirannikolla. Ihan samoja elementtejä on useita, m.m. tammitynnyri, vanhat nuket ja lelut, samanlainen leikkimökki ja samanlaiset valkoiset tuolit vieressä! Kaiken lisäksi meitäkin on mummi ja ukki, jotka viettävät 10 kk vuodessa mökillä ja lapset & lapsenlapset viettävät paljon aikaansa täällä! Mukavaa syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun kävit lukemassa blogiamme. Lämmintä syksyä sinullekin.

      Poista