maanantai 24. kesäkuuta 2013

Keskikesän kaunottaret ja haaste

Keskikesän kuningattaret ovat täällä taas. Ne kukkivat sekä omalla rivitalopihallani että Muonamiehen mökillä. Kiinanpioni Sarah Bernhard on aina yhtä pysähdyttävä ilmestys.

Kiinanpioni Sarah Bernhard

Kiinanpioni Sarah Bernhard

Vaaleanpunainen kiinanpioni Sarah Bernhard

Kiinanpioni Sarah Bernhard

Kiinanpioni Sarah Bernhard

Muonamiehen mökki on haastettu ensimmäistä kertaa, vieläpä kahdelta eri taholta samana päivänä! Kiitos haasteista
Kierrän taloa ristiin rastiin ja katselen sekä
Laura's little notebook -blogeihin!

Haaste menee näin:

1. Kerro pari asiaa itsestäsi tai päiväsi kuulumisia. Liitä myös kuva.
2. Vastaa haastajan kysymyksiin, jos se tuntuu sinusta mukavalta.
3. Huijaa ja muuta haastetta mieleiseksesi.
4. Keksi vaikkapa 10 uutta kysymystä, koska 11 on outo luku. Tai sitten et keksi.
5. Haasta paljon kivoja kavereita, äläkä ole kade, vaikka kaverilla olisikin enemmän lukijoita.

Kun kirjoitan tätä, pikkuveli on päivätorkuilla ja isoveli katselee Pikku Kakkosta ipadista. Puoleen päivään on mahtunut hidasta heräilyä, lego-leikkejä, pyöräilyä, hiekkakakkujen maistelua, keinutusta, naapurin kanssa rupattelua, syömisestä riitelyä, syömistä, veljespainia, huutoa, vaipanvaihtoa, nukutusta ja noin kymmenen kinan selvittelyä.
Seuraavaksi pitäisi kirjoittaa muutama blogijuttu, laittaa pyykkikone pyörimään, perunat tulelle ja hakea toinen nelivuotias vesseli meille leikkimään.

Yhdistelin tähän kysymyksiä molemmista haasteista:

1. Millainen asuinympäristö on sydäntäsi lähellä? Entä millainen asuinympäristösi on oikeasti?
Asun melukylässä, jossa lapsia juoksee pihalta toiselle, ovikello soi ja kavereita riittää sekä lapsille että aikuisille. Vappuna kannetaan pöydät, tuolit, grillit ja herkut yhteiselle pihalle. Kesällä roskienvientireissu saattaa johtaa illanviettoon naapurin terassilla ja venyä pikkutunneille. Taloja on paljon, uusia ja aika samanlaisia, mutta sopivasti erilaisia. Ympärillä on peltoa, metsää ja uusia taloja rakennetaan koko ajan lisää. Kaupunki on kaukana, muttei liian. Juuri tällaisessa ympäristössä haluan asua juuri tässä elämäntilanteessa (lukuun ottamatta ehkä niitä rakennustyömaita ;).

2. Kerro kuvin tai sanoin kotisi kamalimmasta nurkasta.
Tässä pikkuruinen kodinhoitohuoneemme au naturel, tavaraa täynnä. Tämä on se parempi puoli huoneesta, vastakkaisessa nurkassa on aina kasa tavaroita matkalla jonnekin, pyykkejä ja kierrätystä odottavia purkkeja ja tölkkejä. (Nuo kenkätelineet ovessa ovat muuten pienen tilan pelastus, löytö Lidlistä 12 eur/kpl :)


3. Mitkä ovat kotisi hyvät ja huonot puolet?
Parasta on kivat naapurit, yhtä isoa tilaa oleva alakerta, oma suojaisa piha ja olohuoneen isot ikkunat, joista voi valvoa lasten leikkejä. Huonona puolena kodinhoitohuoneen pienuus (ks. yllä), pihan pienuus ja se, että isovanhemmat asuvat kaukana.

4. Mikä seuraavista Finelin kahvipannuista sopisi parhaiten sinun keittiöösi?
Pidän eniten sinisestä, mutta tumma ehkä sopisi parhaiten.

5. Onnistunein tuunaamisesi, jos sellainen on? Jos ei, niin ehkä mahtavin kirppislöytö tai muuta mieletöntä?
En ole kunnostautunut tällä saralla, mutta äitini on. Muonamiehen mökiltä löytyy vaikka mitä, molempia lajeja.. Mummu on esim. piilottanut keittiössä näkyvällä paikalla olevan ruman peitinlevyn hiutaleen mallisella joulukuusenkoristeella.6. Valitse joku seuraavista kodeista ja kerro syy valintaasi: Vanha koulu joen äärellä, moderni paritalo kaupungissa, tasakattoinen talo pikkukaupungissa, 70 -luvun kerrostalo kaksio kaupungissa, vanha kauppa rintamamiestalossa vai mansardikattoinen huvila meren rannalla?
Ehdottomasti mansardikattoinen huvila meren rannalla, myös järvi käy.

7. Minkäväriset seinien pitää olla?
Mielellään jotain muuta kuin valkoista, esim. harmaa on hyvä tausta vaaleille huonekaluille. Pidän poikien huoneen värikkäistä seinistä ja ylipäätään siitä, että huoneessa on enemmän kuin yksi värillinen seinä.

8. Entä katon?
Valkoinen. Jos minulla olisi se mansardikattoinen huvila, sisäkatoissa olisi upeat koristelistat ja ehkä jopa sellainen hieno vanhanaikainen kattoruusuke. Tai sitten katossa olisi valkoista puupaneelia.

9. Tai lattian?
Valkoinen tai vaaleanharmaa lautalattia. Edellisessä kodissa oli ihana valkoinen kuultovahattu puulattia, sitä kaipaan vieläkin.

10. Jos saisit ihan minkälaisen sängyn vain, minkälainen se olisi?
Ainakin 180 cm leveä sänky, jossa olisi napein koristeltu, korkea, pehmustettu pääty, ehkä jopa tuulessa liehuvat valkoiset verhot... Ja ehdottomasti paksu, napakka vaahtomuovipatja. Vaahtomuovipatjalla saa parhaat unet!

11. Haaveiden kodissasi... Saat jatkaa itse!
..on 160-180 neliötä, 3 makuuhuonetta, kirjasto/vieras/työhuone ja yksi iso keittiö/olohuone. Materiaalina puu, kivi tai tiili. Tontti sopivan iso, lounas/länsirinteessä, jonka takana siintää meri tai järvi. Naapurissa mukavia ihmisiä, jotka pitävät huolta toisistaan.

Haastan seuraavat blogit vastaamaan näihin samoihin kysymyksiin:

Kinnarkummun herrasväki

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Tarja :) Pionin kukintoja on odotettu. Nuput näyttivät päiväkausia siltä, että voisivat aueta hetkenä minä hyvänsä - ja vihdoin se hetki on tässä.

   Poista
 2. Kiitos tästä haasteesta, ihan heti nyt en jaksa vastata, jätän hetkeksi hautumaan.
  oikein mukavia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Vastaile sitten, jos/kun haluat ja aikaa on. Hyvää kesäistä päivää myös sinulle!

   Poista