perjantai 28. kesäkuuta 2013

Kesäisiä puuhia

Palasimme juuri pieneltä kesälomareissulta. Pyörähdimme Muumimaailmassa, tapasimme sukulaisia ja ystäviä, ja vietimme muutaman päivän rauhassa mökillä. Tai rauhassa ja rauhassa, niin rauhassa kuin nyt näiden pojanviikareiden kanssa voi päivää viettää.. ;) Juhannuksesta tuntuu olevan ikuisuus, sen vietimme merellä.

Insinööri Pettersson

Haaveilija

HaaveilijaVeneet kaislikon takana

Aika paljon on viime päiviin mahtunut ja tuntuu, että kesä on jo pitkällä. Niin paljon olemme saaneet nauttia ihanasta lämmöstä. Kaikkea kesään kuuluvaa on tehty useamman kerran - mökkeilyä, uimista, veneilyä, pyöräilyretkiä, ongintaa..

Tänä kesänä on koettu sekä Muumimaailma että Linnanmäki. Nämä ovat muuten molemmat sellaisia kohteita, joita suosittelen kaikille puutarhanhoidon ystäville. Kummassakin on kauniita istutuksia ja hyvin suunniteltuja, puistomaisia kokonaisuuksia. Niistä voi poimia vinkkejä omallekin pihalle. Esimerkiksi tämän infotaulun takana olevaan rinteeseen on istutettu näyttävästi jättipoimulehteä ja kurjenmiekkaa.

Linnanmäen istutuksia - kurjenmiekka ja jättipoimulehti

Linnanmäki - KirnuLinnanmäki - Rinkeli

Pienten lasten äitinä olen myös iloinen Linnanmäen hinnoittelu-uudistuksesta. Alueella on kymmenen ilmaista laitetta, jotka riittivät varsin pitkälle 4,5 ja 1,5 vuotiaiden kanssa. Sisäänpääsykään ei maksa mitään. Suosittelen! (Eikä tämä ole maksettu mainos) 

Linnanmäki - Hotelli KyöpelinvuoriLinnanmäki - Vesiputous ja istutukset

Linnanmäellä on kiva käydä myös ilman lapsia, vaikka vain ihailemassa ainakin alkukesällä kauniisti hoidettua aluetta - HuviPuisto, yhtä suuri paino sanan molemmilla osilla.

Linnanmäki - Istutuksia Kulttuuritalon edessä

Kauneimmat istutukset ovat juuri ilmaislaitteiden lähettyvillä. Vanhan puisen vuoristoradan takana on suuri, monitasoinen vesiputous, jonka varrella kasvoi mm. ukkolaukkaa. Istutusalue näyttää hyvältä taustalla näkyvää kulttuuritaloa vasten.

Linnanmäki - Istutuksia Kulttuuritalon edessä

Linnanmäki - Angry Birds -leikkipaikka

Poikien suosikki oli Linnanmäen uusi Angry Birds -leikkipaikka, jossa oli tämän keinun lisäksi valtava kiipeilyteline ja putkiliukumäki. Paikka sijaitsee vähän syrjässä, mutta on käynnin arvoinen.


Linnanmäellä aika meni lähinnä poikasten perässä juostessa, mutta Muumimaailmassa ehdin kuvata hieman enemmän kaunista kasvillisuutta. Teen siitä tänne oman, puutarha-painotteisen jutun.

Mitä kesäisiä vierailupaikkoja sinä voisit suositella - joko lapsille tai puutarhojen ystäville?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti