keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Tätien piironki

Halusin kertoa teille piirongista, joka on kulkenut suvussamme tädiltä toiselle. Piironki sinänsä ei mitenkään liity Muonamiehen mökkiin. Sen sijaan se kytkeytyy tiiviisti äitini sukuun, joka on yli 300 vuoden ajan viljellyt maata mökin ympärillä.

Idea lähti vanhasta valokuvasta. Kuvassa Mummu seisoo piirongin edessä 15-vuotiaana suvun mustassa hääpuvussa.  Kuva otettiin päivänä, jolloin hääpuvun ensimmäisestä käyttökerrasta oli kulunut 100 vuotta ja Mummu sai poseerata sen kunniaksi. Kuva oli joskus kotini seinällä, mutta nyt en valitettavasti löydä sitä mistään. Tässä kuitenkin piironki, nykyisessä ympäristössään.

Värikäs lastenhuone ja tätien piironki


Mummu on saanut tämän piirongin perinnöksi kummitädiltään, isänsä naimattomalta siskolta. Hän oli perinyt piirongin omalta tädiltään, joka aikoinaan asui tällä sukutilalla, punaisessa talossa mäen päällä.

Värikäs lastenhuone ja tätien piironki


Piirongista esineenä tiedämme aika vähän. Se lienee 1800-luvun lopulta tai 1900-luvun alkupuolelta. Mummu arvelee sen olevan venäläistyylinen. Olen nähnyt vastaavia muuallakin, joten kyseessä ei liene kovin harvinainen esine. Osaatko sinä kertoa meille tästä piirongista jotain?

Värikäs lastenhuone ja tätien piironki

Piironki on tällä hetkellä poikieni huoneessa, samoin kuin se oli omassa huoneessani silloin kun olin tyttö. Tätien perinnöstä on tehty lastenhuoneen perinne.

Mistä tulikin mieleen, että oletteko tietoisia lastenhuoneen valokuvakilpailusta, joka on meneillään Molly's candyshop -blogissa? Lähetin omat kuvani jo kilpailuun ja ajattelin näyttää ne teille täällä Muonamiehen mökissä ensi viikolla. Kilpailuun voi osallistua lauantaihin 8.6. mennessä. Äänestys alkaa ensi viikon maanantaina Molly's candyshop -blogissa.

Lastenhuoneen valokuvakilpailu, osallistu 8.6. mennessä!

4 kommenttia:

 1. Komea piironki. Harrastelijan on hankalaa lähteä sanomaan mitään kuvan perusteella, mutta luulenpa, että veikkaukset osuvat oikeaan. Piironki on varmastikin (heitän tarpeeksi laajan aikaskaalan) 1860-1900-luvuilta, mielettömän kauniit vetimet kertovat venäläisyydestä, ja piironki näyttäisi olevan aikansa suosituinta tyyliä uusrenessanssia. Minunkin lempparini muuten, mutta viktoriaaneilla olikin hyvä maku.

  Missäpäin Suomea tämä teidän mökkinne sijaitsee? Voi olla, että olet sen maininnut, muuta en yhtään muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä linkistä, minäkin osallistuin kuvakisaan :)

   Poista
  2. Kiitos tiedoista! Hyvä kuulla, etteivät arvelut olleet aivan metsässä. En ole tainnut sijaintia blogissa mainita, profiilissa se kyllä näkyy. Mökki on Etelä-Suomessa, ehkä hiukan enemmän lännessä kuin idässä. Olemme sopineet Mummun kanssa, että tämän tarkempaa paikkaa emme paljasta, ainakaan tässä vaiheessa. :)

   Poista
  3. Ai niin, ja ole hyvä vinkistä. Siellä sitten kisaillaan :) Minulla kävikin eilisen juttusi yhteydessä mielessä, että sinulle pitäisi asiasta vinkata. Löysin tuon itse Tarja's snowland -blogista.

   Poista