tiistai 5. tammikuuta 2016

Pakkaspäivien ilot

Vielä on pieni hetki lepäilyyn ja mökkeilyyn ennen härkäviikkojen alkamista. Tiedättehän vanhan sanonnan pitikien pyhien jälkeisestä ajasta ja arkeen paluusta. No meikäläiselle eläkeläiselle tuo ero ei niin suuri ole, mutta harrastusten alkaminen sentään tuo arkeen tietyn säännöllisyyden.

Viime pakkaspäivien iloksi voi onneksi  lämmitellä vanhan pönttöuunin lämmössä syöden joulun viimeiset karkit ja yrittäen ratkoa hirmuvaikeaa ristisanatehtävää. Lahjakirjoissakin on vielä luettavaa. Otetaan siis kaikki irti viimeisistä hetkistä ennen härkäviikkoja.
4 kommenttia:

 1. Ihanan leppoisilta kuulostaa mökkipuuhanne!
  On hyvä välillä latailla akkuja, jotta arkena
  jaksaa taas. Tuo teidän makkaranpaistopaikka
  on kyllä mainio, siinähän voisi vaikka loimuttaa
  lohetkin.
  Leppoisaa loppiaista!

  VastaaPoista
 2. Härkäviikot, juu. Tavallaan en ihan ymmärrä sitä, sillä minusta niitä härän henkisiä voimia tarvitaan enemmänkin loppuvuoden selättämisessä. Ei yhden yhtä pyhäpäivää juhannuksen ja itsenäisyyspäivän välissä. Syksy on niin niin pitkä. Kevätpuolella on kuitenkin yhtä jos toistakin ylimääräistä pyhäpäivää, on pääsiäistä ja vappua ja helatorstaita. Ja kevään valo ja energia!
  Mukavaa alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi ihan samaa mieltä, syksy on aina todella raskas. Jo tänään tuntui kuin kevät olisi tulossa, pakkasesta huolimatta, ja se piristi kummasti.

   Poista