maanantai 30. maaliskuuta 2015

Puutarhatöitä tiedossa!

Puutarhan istutussuunnitelmat on taas tehty. Tänä keväänä tulee hyötykasvimaalle ainakin kurkkua, kesä- ja talvikurpitsaa, maa-artisokkaa, porkkanaa, sipulia ja palsternakkaa.
Kasvihuoneeseen ajattelin hankkia myöhemmin tomaatin, paprikan ja chilin taimia. Lisäksi johonkin roikkumaan amppelimansikkaa, saaveihin perunaa ja autotallin seinustalle herneitä ja papuja.
Vielä muutama mansikan taimi ja tietysti salaattia ja yrttejä. Eiköhän tässä ole jo tarpeeksi puhdetta tulevalle kesälle.
Olisi jo aika laittaa siemenet multaan ja itämään ateljeen lämpöön, mutta vielä yksi viikon retki keski-Eurooppaan ja vasta sen jälkeen muutto mökille ja töihin. Aloitin viime vuonnakin vasta samoihin aikoihin ja huomasin taimien olevan ulos siirrettäessä vahvempia ja hyvin ehtivät kypsymään sadoksi.






6 kommenttia:

  1. Oi että siellä on oikein vauhti päällä, kevät tulee varmasti jahka tämä kaamea lumi sulaa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä lunta ei ole juurikaan näkynyt koko talven aikana ja jo maaliskuu on ollut ihan lumeton, mutta aika kylmä tuuli on puhaltanut ja vesisadetta on riittänyt !

      Poista
  2. Puutarhasuunnitelmasi kuulostavat ihanilta, on varmasti ihana päästä nauttimaan oman kasvimaan sadosta.
    Kuule, voisitkohan auttaa tällaista anti viherpeukaloa hieman. Haluaisin tänä keväänä perustaa pienen "lavakauluspuutarhan" mökille, mutta en tiedä mitkä kasvit menestyisivät hyvin kuumalla, aukealla paikalla, meren äärellä. Uskoisin, että onnistun jotenkuten tiilin ja persiljan kasvattajana, mutta olisi kiva kokeilla istuttaa jotain muitakin yrttejä tai kasveja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä puutarhani, johon nuo kasvit istutan on myös kuumalla paikalla. Porkkana onnistuu varmasti, mutta osta sellaisia siemeniä, jotka ovat nauhassa. Nauha vain muutaman sentin syvyyteen ja sitten vähän vettä. Ei tarvitse edes harventaa. Olen kokeillut myös punajuurta nauhaistutuksena, muttei siitä tullut niin hyvää satoa. Timjami on myös helppohoitoinen ja monivuotinen yrtti. Perunat on kätevä kasvattaa ämpärissä tai saavissa.

      Poista
    2. Kiitos vinkistä! Porkkanoita kasvattamaan siis! Pitääkö mullan joukkoon lisätä hiekkaa, vai käykö multa sellaisenaan?

      Poista
    3. Olen käyttänyt pelkkää multaa ja hyvin on onnistunut.

      Poista