torstai 12. kesäkuuta 2014

Kasvihuoneen uudet asukkaat

Tänä vuonna sain vihdoinkin kasvihuoneen. Se on pieni, mutta tänne mökkikäyttöön ihan sopiva. Meidän vanhan, kaupungissa sijainneen omakotitalomme pihalla oli suuri kasvihuone, jonka silloin kunnostimme. Kerron siitä ja siellä olleista viinirypäleistä, persikkapuusta ja aprikoosipuusta sekä kymmenen hengen ruokailutilasta joskus myöhemmin.
Tässä pikkukasvihuoneessa on nyt tomaatintaimia kasvusäkeissä altakasteluastioineen, kirsikkatomaatti- ja mansikkaamppelit. Lisäksi olen hankkinut tänne kaksi chilin tainta, jotka ovatkin jo tuottaneet hedelmää. Tomaatintaimet ovat jo kasvaneet niin paljon, että kuvan ottamisen jälkeen on  jo lisätty narut tukemaan niiden kasvua. Mielenkiintoista nähdä, millainen sato tomaateista tänä vuonna saadaan. Aiemmin tomaatit kasvoivat ulkona autotallin seinustalla ja sato oli hyvä, mutta tuli kovin myöhään.
2 kommenttia:

  1. Omat tomaatit ovat ihan parhaita! Kivannäköinen kasvihuone. Minulla myös mökillä spienenpieni kasvihuone, mutta sitäkin rakkaampi täynnä erilaisia virityksiä, että mahdollisimman paljon sopiisi kasvamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä omat tomaatit ovat ihanan makuisia ja jotenkin makeampia kuin kaupasta ostetut. Ensi vuonna ajattelin kokeilla tomaattien ohella kaikenlaista uutta, kuten melonia.

      Poista