torstai 1. elokuuta 2013

Saaristomeriseikkailu: Utö

Palasimme sunnuntaina 2,5 viikon meriseikkailulta. Tänä vuonna emme tehneet pitkää matkapurjehdusta, vaan pyörimme eteläisellä Saaristomerellä, lasten ja tuulten ehdoilla.

Kamera kulki joka paikassa mukana ja sitä tuli käytettyä normaalia ahkerammin. Hauskaa, kun voi soveltaa talven aikana opeteltuja taitoja kauniin saaristoluonnon kuvaukseen. Olen viimeisen vuoden aikana yrittänyt opiskella kunnolla järjestelmäkameran käyttöä ja kävin talven aikana kolme kurssia aiheesta. Lataan tänne blogiin osan otoksista, vaikka parista kohteesta olen jo joissain blogeissa nähnyt juttuja.

Utö - merkkitulikori

Utö - majakka pohjoisesta kuvattuna

Matkan alkuvaiheessa vietimme vuorokauden Utön kauniilla majakkasaarella. Luulin, että nelivuotiaan matkan kohokohta olisi ollut vierailu oikeassa majakassa, mutta se olikin kuulemma lampaiden syöttö :) Utön majakka on siitä erikoinen, että sen yläosassa on kappeli. Osallistuimme paikallisen Hannan opastamalle kierrokselle. Majakan eteläpuolella on kori, jonka kaltaisessa on poltettu merkkitulta ennen nykyaikaista majakkaa.

Utö - merkkitulikori

Utö
 
Utö - Majakan kappeli
 
Utö - Majakka ja sääukkoUtö - Kalanpyrstökoristeet vajan seinässä

Utö - Kalastajan verkkoUtö - Rannassa

Utö - Kalastajan verkko

Utö - Rantavajat

UtöUtö - Mielenkiintoinen penkki
 
Utö - Lampaita syöttämässä

Utö - Lampaita syöttämässä 

Utö - Luotsivene

Utö - Kylä

Utö - Kylä

Utö on vierailun arvoinen paikka. Sinne pääsee yhteysaluksilla joko Nauvosta tai kesäaikaan myös Turusta. Saarella on puolustusvoimien entisiin tiloihin rakennettu uudehko hotelli sekä yksi bed&breakfast-tyylinen majapaikka. Lisätietoa saaresta ja sen palveluista löytyy osoitteesta http://www.uto.fi.

4 kommenttia:

  1. AIVAN IHANIA KUVIA ja varmasti on käynnin arvoinen paikka. Siis ihania vanhoja rakennuksia ja tuo kokonaiskuva missä pienet tuvat ovat mä oon myyty jo pelkkien kuvien perusteella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kauniista kommentistasi, Sara! :) Tuo paikka on kyllä lumoava, tuulessa heiluvat heinät ja punaiset tuvat... Ja ilta-aurinko osui kivasti pieneen kylään.

      Poista