sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Mökkisaunan vessa

Mitä yhteistä on mökkisaunan pikkuvessalla ja hienolla ranskalaisella Laduréella ?
Pariisissa Champs-Elysées-kadulla on erään poikkikadun nurkalla hieno, vaaleanvihreä, kaareva markiisi, jonka alla on sisäänkäynti Ladurée-leivoskauppaan. Ensin astutaan upeaan, vanhanaikaiseen liikkeeseen ja liitytään pitkän, mutkittelevan jonon jatkoksi. Kun vihdoin päästään pitkän tiskin taakse, nähdään takapöydillä pinottain kauniita rasioita, vihreitä, punaisia, lilaa, sinisiä, kaikki hennon vaalean pastellisia värejä.
Etualalla lasin takana on niitä herkkuja, joita tänne on tultu jonottamaan, pieniä macarons-leivoksia. Myyjä kysyy, minkälaisen rasian haluat ja sitten se täytetään haluamallasi tavalla, suklaa-,vadelma-, toffee-, vanilja-, pistaasimacaronsseja ja vaikka mitä muita makuja jopa salmiakkia!  Se lienee tehty vain suomalaisille, koska niitä oli kaupassa vain pieni määrä, mutta hyviä olivat, kuten kaikki muutkin. Suomestakin näitä herkkuja nykyään saa, mutta valitettavasti maku ei ole läheskään yhtä maittava.  Pappa kävi aikoinaan usein työmatkoillaan Ranskassa ja toi niitä aina tuliaisiksi.
Näitä kauniita rasioita, niiden ympärille  laitettuja silkkirusetteja ja paperikasseja on nyt esillä mm. mökkisaunan vessassa. Niissä on mukava säilyttää kaikkea pikkutavaraa ja ne sopivat mainiosti vessan väritykseen ja maalaisromanttiseen tyyliin.
   

 Kaapit on ostettu Ikeasta. Pystykaapin päällä on kaksi Laduréen rasiaa, samoin seinäkaapin yläpuolella ja paperikassi on sopivasti peittämässä lämminvesiboilerin rumia putkia. Seinällä on mummun akvarellityö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti