sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Tuvan talonpoikaistyylinen pöytäryhmä


Tulipa pidettyä pitkä tauko juttujen julkaisussa. Työkiireet ovat alkaneet painaa päälle ja viikonloppu kului  juhlien merkeissä - kolmet syntymäpäivät kolmessa päivässä. Ei sentään omien, vaan ystävien jälkikasvun. Onnittelut vielä 5, 4 ja 1-vuotiaille sankareille :)

Mutta nyt lisää sisustusasiaa Muonamiehen mökiltä. Tuvan talonpoikaistyylinen pöytäryhmä tuli esiteltyä blogissa jo viime keväänä. Otin siitä elokuussa lisää kuvia, kun sain kerrankin hääriä tuvassa ihan rauhassa.

Muonamiehen mökki - Talonpoikaistyylinen pöytäryhmä

Tuvan pöytä on teetetty 80-luvulla toteutetun laajennuksen jälkeen jääneistä lankuista. Pöytäryhmän tuolit on peritty Mummun äidin kotoa. Ne kuuluvat vanhaan kalustoon, jonka penkki on tällä hetkellä Muonamiehen mökin lasiverannalla.

Talonpoikaistyyliset tuolit - Muonamiehen mökki

Tuolien ja verannan sohvan tarkkaa ikää emme tiedä, mutta arvelemme niiden olevan viime vuosisadan vaihteesta. Tuvan sivustavedettävä puusohva on todennäköisesti samalta aikakaudelta, se on peräisin Mummun kotoa. Sohva ja lautaskaappi ovat alunperin olleet viininpunaisia, joten Mummu maalasi tuolit samalla sävyllä.

Talonpoikaistyyliset tuolit - Muonamiehen mökki

Vanha lautaskaappi - Muonamiehen mökki

Tuvan nurkassa, talonpoikaistyylisen lautaskaapin hyllyillä on esillä vanha posliiniastiasto. Mummu peri astiat parikymmentä vuotta sitten äidiltään. Kaappi sekä sen vieressä oleva puinen leili on ostettu vuosia sitten läheisestä vanhan tavaran kaupasta.

Vanha lautaskaappi - Muonamiehen mökki

Vanha puinen leili - Muonamiehen mökki

Talonpoikaistyylinen pöytäryhmä tuvassa - Muonamiehen mökki5 kommenttia:

  1. Hallittu ja hillitty kokonaisuus. Tuo astiahylly on ihana, sellaista myös etsiskelen :)

    VastaaPoista
  2. Kokonaisuus on kyllä tarkoin suunniteltu ja pysynyt tällaisena jo vuosia. Kodikkain kohta mökillä, jos minulta kysytään. Onnea astiahyllyn metsästykseen!

    VastaaPoista
  3. Onpa tosi kaunis ja lämmin kokonaisuus!!! Tykkään!!!

    VastaaPoista