keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Päivityksiä ja päivittelyä

Te, jotka olette käväisseet blogissamme ennen viime sunnuntaita, olette ehkä huomanneet, että ulkoasu on hieman muuttunut. Muutin sarakkeiden leveyksiä ja lisäsin kuvalinkkejä.

Lisäksi olen jo muutamaan otteeseen yrittänyt vaihtaa taustalla näkyvää kuvaa, mutta aina palannut entiseen. Suurimpana ongelmana on ollut bloggerin ominaisuus, joka vaatii, että taustakuvan täytyy olla alle 300 kilobittiä, mutta kuitenkin kooltaan vähintään 1800x1200 pikseliä. Melko mahdoton yhtälö värilliselle valokuvalle. Kuvassa ei myöskään saa olla liikaa kontrastia eli tummia ja hyvin vaaleita kohtia, sillä silloin se on liian huomiotaherättävä. Ollaan siis jälleen lähtöpisteessä :) Tosin nyt taustakuvaa ei juuri näy tabletilla surffatessa, kun sisällölle varattu tila on suurempi.

Keskimmäisen sarakkeen leveyden muutos johti toiseen pulmaan. Olen asemoinut kuvia välillä vasempaan reunaan, välillä keskelle sen mukaan, mikä on miellyttänyt omaa silmää. Virhe. Nyt sisältö näyttää hassulta, kun kuvia on missä sattuu. Jatkossa siis kaikki keskelle!

Mitä mieltä olette kuvien koosta? Sekin on vähän vaihdellut. Viimeisimmät julkaisut on tehty bloggerin "erittäin suuri"-vaihtoehdolla. Taidan tykätä tästä koosta itse, mutta vaakakuviin asetus on liian suuri. Ne täytyy joko muokata käsin halutun kokoisiksi tai tyytyä pienempiin.

Entä kuvalinkit? Sotkevatko ne mielestäsi liikaa ulkonäköä? Pidän niistä itse kovin, sillä ne helpottavat selailua ja antavat ensisilmäyksellä paremman kuvan sisällöstä. Taidan kuitenkin karsia oikeasta reunasta yhden ja lisätä muutaman vasempaan.

Tällaisia mietteitä tällä kertaa, huomenna palataan taas muihin aiheisiin :)

- Matleena
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti