keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Syysretki Öröön ja hirvivaara

Vihdoin mekin pääsimme purjehtimaan Örön vanhalle linnakesaarelle, josta olimme kuulleet lukemattomia ylistäviä kokemuksia. Eikä syyttä, saari on ehdottoman hieno käyntikohde, ei vain purjehtijoille vaan kaikille luonnon ystäville. Saareen pääsee yhteysaluksilla Kasnäsista, Kemiönsaarelta.

Saari on kunnostettu upeaksi, vanhoja kasarmirakennuksia on korjattu tyylikkäästi, satama on suojainen ja palvelut hyviä ja rakennettu jotain uuttakin, hieno sauna aivan meren rannalle.
Rakennuksiin on sijoitettu myös iso, tyylikäs ravintola ja hienosti saneerattu hotelli.

Saaren luonto on ainutlaatuinen. On suuri ihme, että se on säilynyt aivan koskemattoman oloisena, vaikka siellä on liikkunut lukuisia sotapoikia vuosikymmenten ajan. Saari on aika suuri ja siksi kannattaakin käyttää polkupyöriä, joita on varattu asiakkaiden iloksi. Kulkuväylät ovat hyvässä kunnossa. Luonnosta pidetään täällä hyvää huolta, näimme siellä raivaustraktorin ja työmiehiä, jotka karsivat liikaa kasvustoa pois.

Kotimatkan purjehduksella olimme joutua hirvikolariin! Hyvin kapealla väylällä yhtäkkiä huomasimme aivan veneen keulan edessä meressä uivan komean hirven. Veneellä jarruttaminen ei ole kovin yksinkertaista, mutta ehdimme sen verran hiljentää vauhtia, ettei törmäystä tapahtunut.
Kerran aiemminkin olemme saaneet nähdä kahden hirven uivan Jurmon aukolla.

Hyvää alkanutta syksyä kaikille!


10 kommenttia:

 1. Kauniit on maisemat ja hirvikin uimassa!
  Mahtavaa syyskuun jatkoa sinne!

  VastaaPoista
 2. Niin ihanat maisemat. Olipa nappilaukaus, kun sait kuvatuksi uivan hirven!
  Onnellista syyskuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Piipe. Näitä hirviä on ilmeisesti tavattu tänä kesänä merellä uimassa useita. Näin ole kuullut monilta veneilijöiltä.

   Poista
 3. Öröön saari vaikuttaa kerrassaan kiehtovalta. En tiennytkään, että siellä on noin
  monipuoliset palvelut, ravintola ja hotellikin!
  Ha haa, ei ole koskaan tullut mieleenkään, että purjehtiessa voi joutua kolaroimaan hirven kanssa.
  On varmasti elämys nähdä sarvipään uiskentelevan lainehilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä Örössä, mutta veneellä sinne pitää mennä hyvissä ajoin. Paikat ovat olleet lähes koko kesän aina täynnä. Pisti vähän miettimään, että minkälaista jälkeä olisi tullut, jos olisimme hirven kanssa törmänneet.

   Poista
 4. Kauniit maisemat ja kruunupääkin siellä ui!
  Hieno retkipaikka kerrassaan.

  VastaaPoista