keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Kiinalainen juttu

Syksyn lomamatka kaukaiseen ja mielenkiintoiseen Kiinaan on nyt vain muistoissa ja sadoissa valokuvissa.

Työaikanaan pappa kävi lukuisia kertoja Kiinassa, muttei koskaan ehtinyt tutustua tähän laajaan maahan. Minä puolestani olin jo kauan haaveillut matkasta Aasiaan. En ole rannoilla auringossa lojuja vaan olen aina pitänyt nähtävyyksien katselusta ja kaupunkien ja maaseudun tunnelmien nauttija. Niinpä päädyimme ystävien kanssa matkasta Kiinaan.

Reissulla saimme kokea valtavan määrän Kiinan ikivanhaa historiaa, terrakotta-armeijaa, Taivaan temppeliä, kiellettyä kapunkia ja tietysti Kiinan muuria.Lukuisat vehreät puistot olivat juuri sellaisia kuin etukäteen kuvittelin. Tiedättehän Kiinan taiteessa esiintyvät pandakarhut, jotka kuvataan juuri alakuvan mukaisiin puihin.
Sää oli kuuma, parhaimmillaan jopa 38 astetta. Kumma kyllä saastesumua ei nyt ollut, vaan ihan sininen taivas oli kirkkaana näkyvissä.Terrakotta-armeijan  valtava koko mykisti. En olisi ikinä voinut kuvitella, miten suuri määrä niitä oli. Eikä kaikkea ole vielä edes kaivettu esille. Miten ihmeessä tällainen on voitu rakentaa jo parisataa vuotta ennen kristusta.

Mielenkiintoisin hotelli oli tämä Unescon maailman perintökohteessa Pingyaossa sijaitseva vanha rakennus. Tässä piharakennuksessa majoituimme. Alakuvassa huoneen suuri vuode, jossa nukuimme. Olo oli ihan keisarimainen, vaikka patja olikin varsin kova. Nukuin siitä huolimatta erinomaisesti.

Hotellihuoneessa voi viettää teehetkenkin. Enpä ole aikaisemmin nähnytkään yhtä hienoa vedenkeitintä. Kylpyhuoneen pesuallas oli myös upea.Tässä oli hotellin respa!  Aika erikoinen verrattuna nykyaikaisten hotellien vastaaviin, vai mitä?


Lukuisat vanhat rakennukset olivat taidokkaasti rakennettuja ja tosi kauniisti koristettuja, kuten alla oleva Taivaan temppeli.
Kielletyn kaupungin, keisarien asuin- ja hallintokaupungin, katot olivat kaikki keltaisia.


Monenmoisilla kulkuvälineillä liikuttiin, niin köysiradalla, riksalla kuin luotijunallakin.
Kiinan muuri oli mahtava, kuten olin ajatellutkin. Siellä se kiemurteli korkealla vuoristossa.

Pekingissä oli valtavia suuria ja nykyaikaisia toimistorakennuksia ja joukossa myös aika ankean näköisiä parakkeja, joissa maaseudulta tulleet siirtotyöläiset asuivat.


Peking yövaloissa!

12 kommenttia:

 1. Upeita paikkoja ja olipas tosiaan hieno vedenkeitin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä kuvissa on juuri niitä upeita paikkoja, mutta toistakin nähtiin.

   Poista
 2. On ihania kuvia!
  Varmasti oli upea matka!
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka oli todella hieno ja paljon nähtiin. Hyvää viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 3. No on teillä ollut upea ja mielenkiintoinen matka! Äitini kävi yli 70-vuotiaana Kiinassa Saarijärven srk:n järjestämällä matkalla ja oli sieltä tullessaan niin haltioissaan. En kyllä yhtään ihmettele!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on niin uskomattoman paljon ikivanhoja nähtävyyksiä. En yhtään ihmettele äitisi reaktiota.

   Poista
 4. Upea Kiina viehättää!
  Olen ollut Japanissa, muta Kiina vielä näkemättä ja kokematta.

  Lempeää alkavaa lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä puolestani en ole vielä käynyt Japanissa. Kiitos samoin mukavaa lokakuuta sinulle!

   Poista
 5. Hienoja kuvia. Kiina muuttuu niin valtavaa vauhtia, mutta pienen palasen ikivanhaa Kiinaa kuitenkin voi löytää vanhoista keisarillisista rakennúksista ja luostareista... Kävittekö tapaamassa balsamoitua Maoa? Itse kävin Pekingissä & muurilla noin kaksikymmentä vuotta sitten. Matka oli ikimuistoinen. Nyt valmistaudun Kuuban rytmeihin...
  Mukavaa syksyä täältä mökiltä Pyhärannasta toivottelee Maria P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maoa ei käyty katsomassa, vaikka paljon nähtiinkin. Kuubassa on varmaan toinen meininki, hyvää reissua!

   Poista
 6. Ihan huikeita kuvia. Oli kiva tehdä virtuaalimatka kuviesi kautta. Varmasti paljon nähtävää ja mielenkiintoisia kohtaamisia :) Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon nähtävää todellakin oli. Päivät alkoivat aamukahdeksalta ja ohjelmaa riitti aina iltayhdeksään. Mielenkiintoista oli.

   Poista