lauantai 4. heinäkuuta 2015

Papan projekti

Pappa on koko loppukevään ja alkukesän askarrellut puutarhaprojektin kimpussa. Toivoin, että hän rakentaisi portaat takapihalta alapihalle. No, papan tuntien, ei hän siihen tyytynyt, vaan homma karkasi taas käsistä! Samalla piti rakentaa porrastettu pensasalue kummallekin puolelle portaita. Rinne piti pengertää ja siihen istutettiin toiselle puolelle seppelvarpua ja kuunliljoja ja toiselle puolelle vanhojen ruusupensaiden alapuolelle koivu-, rinne- ja keijuangervoja. Istutukset on nyt tehty ja sitten vain odotellaan, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Olen aina halunnut mökkipihalle vain mahdollisimman luonnonmukaisia istutuksia, mutta nyt kaikki on insinöörimäisen tiukassa ojennuksessa, kuinkas muuten! Nyt vain odottelen, että puuosat harmaantuvat ja pensaat rehevöityvät, sitten pitäisi kaikki olla niin kuin haluan, saas nähdä onnistuuko?

Nämä kuvat ovat nyt amatöörien suunnittelemia ja istuttamia, odottakaas vaan , kohta näette, miten upeaa jälkeä ammattilaiset saivat aikaan alapihalla!


10 kommenttia:

 1. Nyt on hienosti ojennuksessa, mutta kyllä ne siitä lähtee roihuamaan, etenkin jos se on toivetila. ;) Kauniilta näyttää kuin mikä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kuvasta puuttuu vielä kuorikate, joka sentään estää vähän rikkaruohojen leviämistä. Pappa muuten tekee kaiken perusteellisesti. Nuoriso nauraa, että kaikki on pommin kestävää.   Poista
 2. Kylläpä ovatkin hienosti ojennuksessa! Tuo teidän mökki on aivan ihana ja piha ja kaikki <3 Kyllä nyt kelpaa alapihalle mennä, kun on noin upeat portaatkin joita pitkin kulkea. Ihanaa tulevaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaaru, portaat kuin myös uudet rinneistutukset olivatkin tarpeellisia.

   Poista
 3. Oi oi, ihanalta näyttää! Kun pensaat pääsevät kunnolla kasvuvauhtiin,
  rinteestä tulee entistä upeampi. Ja mitkä portaat! Taitava ukkokulta sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija, hyvä siitä tulikin, kyllä pappa osaa pikkupoikienkin mielestä mitä vain.

   Poista
 4. Hienot ja hienolta näyttää jo nyt, mutta osaan kuvitella sieluni silmin miten upealta tuo näyttääkään sitten kun kaikki tosissaan on oikeassa mitassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tari, joskus tuntuu ihan hassulta, että taimet pitää istuttaa niin kauas toisistaan, mutta aika vikkelään ne kuitenkin täyttävät tyhjät kolot.

   Poista