maanantai 13. heinäkuuta 2015

Nuotiopaikka

Olemme vihdoin saaneet kauan kaipaamamme nuotiopaikan. Ensimmäisinä mökkivuosinamme 1970-luvulla ei pihalla ollut terasseja eikä grillipaikkoja, oli vain pieni nuotiopaikka, jossa paistettiin makkaraa. Vuosien vieriessä ja sekä talon että pihan laajentuessa, nuotiopaikka poistettiin ja korvattiin kaasugrillillä. Kaipuu kunnolliseen avotulipaikkaan on kuitenkin ollut koko ajan. Vihdoin tämä unelmamme täyttyi.

Pyysimme Melkkilän Puutarha ja Vihertyön Sari ja Kalle Melkkilää (melkkilanpuutarha.fi) töihin. He auttoivat meitä jo uudisrakennuksen jälkeisessä pihan perustamisessa, joten tiesimme saavamme hyvän lopputuloksen. Tämä on se alue alapihasta, joka jouduttiin aukaisemaan jo keväällä viemäröintitöiden johdosta. Alueesta tehtiin pilven muotoinen. Nuotioalueen ympärille istutettiin pensaita, ruusuja ja sireeneitä.


 Nuotioalueen kivetys tehtiin liuskekivilaatoista ja vanhoista tiilistä, tulipesä kaivonrenkaasta.


Alueen vieressä oli entuudestaan pionipensas, joka onkin kukkinut tänä kesänä upeasti. Sen taakse istutettiin mustamarja-aronioita ja sireenit.Istuimiksi tuli pölkkyjä aiemmin kesällä kaatuneesta puusta. Sopivat istuinsuojat ovat vielä hakusessa.
Tässä näkyy tämän kesän projektit, alapihan portaat ja istutukset sekä pellon laidalla oleva nuotiopaikka ja istutukset. Ojanpientareen rikkaruohot ja heinät pitää vielä niittää.


Sari istutti nuotiopaikan vierelle nämä ihanan upeat, hehkuvan punaiset Hansaland-ruusut.Nyt se on valmis! Vielä pitää hankkia sen yläpuolelle ritilä, jotta voidaan keittää oikeat kunnon nuotiokahvit. Pannu on jo saatu.

10 kommenttia:

 1. Oi, miten siitä tuli hieno!
  Meidän mökiltä uupuu vielä nuotiopaikka, mutta ehkä sekin joskus saadaan ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen samaa mieltä nuotiopaikan ja istutusten onnistumisesta. Kannattaa tehdä nuotiopaikka, täällä mekin istutaan joka ilta, ellei sada.

   Poista
 2. Oi, onpas ihana, ja perusteellisen hyvin tehty nuotiopaikka. Haen isännänkin tähän mallia katsomaan .. Ihan superhieno ja tosi viihtyisä alapiha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Oikea kiitos tästä pitää antaa Sarille ja Kallelle, ammattilaiset asialla. Tämän olisi toki voinut tehdä itsekin, mutta he tekivät tämän todella hyvin ja perusteellisesti ja nopeasti. Itse tehtynä se olisi vienyt koko kesän.

   Poista
 3. Olette saaneet paljon aikaiseksi. Todella mukavan näköinen nuotiopaikka ja niin perusteellisen hyvin tehty. Kyllä siellä kelpaa kahvia nauttia.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana nuotiopaikka! Kelpaa siellä makkaraa paistella.
  Noiden puupölkkytuolien suojiksi sopisi ihanasti lampaantaljasta
  tehdyt, pyöreät päällysteet. Näin sellaisia Ruskolla, Loviisan aitassa ja
  ihastuin niihin oitis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, jotain sellaista itsekin ajattelin. Täytyy mennä Loviisan Aittaan.

   Poista
 5. Che bellissima realizzazione e che meraviglioso posto, adorabile...bellissimo blog complimenti!!! Nuova iscritta.Un saluto e buon fine settimana
  http://2thinkingoutloud3.blogspot.it/

  VastaaPoista