sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kahvipaikka valmiina

Tämä pieni kahvipaikka sijaitsee mökin aurinkoisemmalla puolella ja täältä on upeat näköalat yli koko kylän. Mökkihän ei ole järven rannalla, mutta maisemat ovat siitä huolimatta hienot. Kun istuu tässä ja katsoo oikealle, näkee parin kilometrin päässä todella korkean kallion. Lapsuudessani muistelen kerrotun, että sen laelta näkee seitsemän kirkon tornit. Olen siellä kyllä käynyt, mutta taitaa nykyinen metsäkasvillisuus peittää maisemat niin kauas. Tai sitten en löytänyt oikeaa kohtaa.   Sen kallion takana on kylän järvi, jossa on upea hiekkapohjainen uimaranta.

Kylän halki johtaa tietysti kylätie ja sen varrella on muutama vanha maalaistalo, kartano ja entinen koulu. Osa hienosti hoidettuja, osa autioituneita. Kaikkien ympärillä hienoja viljelysmaita, todellista maalaismaisemaa. Maisema on täällä kumpuilevaa ja korkeita kallioita on kaikkialla ympärillä.  Kylän halkaisee myös joki ja siinä olevat pari komeaa koskea.

Tältä istuinpaikalta näen kylätietä kolmisen kilometriä ja sen varren asutusta ja viljelysmaita. Kun jatkaa matkaa eteenpäin vielä syvemmälle kylään, näkee pienempiä, mutta kauniisti hoidettuja vanhoja  ja idyllisiä rakennuksia. Ennen täällä asui kylän seppä, suutari ja puuseppä. Tänä päivänä tien varren ovat osittain valloittaneet kesäasukkaat.Virkkasin pöydällä olevan liinan alunperin matoksi, mutta trikookuteet olivatkin kovin eripaksuisia. Siitä johtuen se ei sopinut lainkaan alkuperäiseen tarkoitukseen, mutta pöydälle se olikin ihan hyvä.


P.S. Katsokaapa toukokuun Unelmien Talo&Koti-lehden numero ja ystäväkirja, jossa Matleena kertoo sisustusajatuksiaan.


2 kommenttia: