sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Ruotsin idylliä

Muonamiehenmökistä ei ole kuulunut mitään lähes kolmeen viikkoon. Olemme olleet purjehtimassa Ruotsin vesillä.
Ilmat olivat vaihtelevat, mutta sateelta vältyttiin vaikka tummat pilvet välillä peittivät taivaan ja tuuli toi purjeveneelle vauhtia.

Ruotsin rantamaisemat ovat melkoisen erilaisia kotomaamme vastaaviin verrattuna. En voi lakata ihmettelemästä ja ihailemasta, miten kaunista oli kaikkialla. Talot olivat hyvässä kunnossa ja kauniisti maalattuja ja eniten hämmästytti pihojen valtavan hyvin hoidetut nurmikentät. Talot olivat useissa paikoissa aivan vieri vieressä, mutta sulassa sovussa. Toisin kuin Suomessa talot ja pihapiirit olivat hyvin avoimia aivan rantaan saakka. Täällähän ne yritetään piilottaa mahdollisimman hyvin.
Lisäksi kaikissa pihapiireissä oli lipputanko, jossa liehui joko Ruotsin lippu tai viiri. Miksei meilläkin voisi liputtaa useammin?
Palaan vielä purjehdusmatkamme tunnelmiin niin merellä kuin Ahvenanmaallakin seuraavissa postauksissa.

10 kommenttia:

 1. Kaunista, niin kaunista! Itsekin ihailen ruotsalaisia ja tanskalaisia
  pihoja, jotka ovat aina ihan perfect. Pihoilla liehuvat liput kruunaavat
  kokonaisuuden ja viestivät rakkaudesta omaa maata kohtaan.
  Teillä on ollut kerrassaan upea reissu. Kolmessa viikossa ehtii nähdä
  yhtä ja toista. Yhtä ihanaa on varmasti palata taas omalle mökille,
  oma maa mansikka, muu maa mustikka...vai miten se nyt menikään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut mukavaa tulla taas mökille,jossa odottivat nurmikonleikkuuta ja rikkaruohot. Erityisen hienoja maisemia oli mm. Väddön kanaalissa. Olemme aiemmin menneet läpi myös Göta-kanavan, jonka reunat kannattaisi ajaa myös autolla, niin idyllistä oli sielläkin.

   Poista
 2. Ahvenanmaallakin on muuten tosi hyvin hoidetut pihat. Ne eivät vaan näy rantaan asti kuin ruotsalaiset, kun Suomen rakennusmääräykset ilmeisesti ulottuu Ahvenanmaalle. Kyllä me aina Tukholman saariston läpi ruotsinlaivalla seilatessamme päivittelemme ironisesti:"Kyllä se onkin kamalan näköistä kun tuolla lailla saa rakentaa rantaa asti, niin että talot näkyy mereltä, fy fan!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Ahvenanmaalla on samoin kauniita ja hyvin hoidettuja pihoja. Myös täällä Suomen ruotsinkielisellä rannikolla olen huomannut samaa. Olimme purjehdusretkellä yötä Furusundin vierasvenesatamassa, jonka edestä laivat ajavat ja tuo ylin kuva on sieltä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Juuri niin! Kuvia kauniista taloista ja pihoista olisi ollut vaikka kuinka paljon, mutta veneestä otettuna kaikkien kuvien taso ei oikein ollut riittävä.

   Poista
 4. Miten kaunista ruotsalaista idylliä!
  Kyllä Suomessakin voidaan vähän mallia ottaa naapurista pihojen laitossa!
  Suven suloinen tunnelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä, että täällä voitaisiin kotien ympäristöönkin panostaa. Rahaa se ei paljon vie, mutta työtä se vaatii.

   Poista
 5. Kaunista, niin kaunista!
  Täällä Norjassa ollaan myös avoimella linjalla, mitä pihoihin ja rantoihin tulee. Lisäksi jokamiehenoikeus oikeuttaa kulkemaan kaikilla rannoilla, sama kuinka lähellä rakennuksia ne ovat.
  Lienee kansan luonne naapurimaissamme vähän avoimempi ja seurallisempi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä se voi hyvinkin johtua. Samalla huomasin, että taloissa asui varmaan useampikin sukupolvi. Samassa pihapiirissä oli useita taloja ja päätaloa oli jatkettu selvästi ylös ja sivuille ja lukuisilla terasseilla.


   Poista