sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kukkia, kasvimaata ja rikkaruohoja!


Puutarha ja piha ovat juuri puhkeamassa parhaimmilleen. Lämmin toukokuu on tuonut kyllä omat haasteensa, kastelua on riittänyt. Pappa hankki meille koko rivilllisen uusia suuria vesitynnyreitä, joihin ohjataan katoilta tuleva sadevesi kasvien kasteluun. Vaan kuinkas on tässä käynytkään, vettä ei ole sen jälkeen tullut ja tynnyrit ovat tyhjillään. Hellepäivien iltoina on ollut pakko turvautua vesijohtoveteen.  Olen myös käyttänyt paljon vichypulloja, pullo täyteen vettä, korkki pois ja pullonsuu multaan. Toimiva kikka ja paljon käytetty varsinkin, kun olemme olleet merellä purjehtimassa.Tältä näyttää nyt viime kesänä laitettu rinne. Hienosti ovat pensaat menestyneet, vaikka pupujussi leikkasikin ne talven aikana pieniksi tyngiksi.Loppukesänä laitoimme myös nuotiopaikan ja sen ympäristön istutukset. Niitäkin pupu kävi "hoitamassa". Kaikki selvisivät talvesta, mutta ovat vielä kovin pieniä.Hankin täksi kesäksi myös yläkuvan laventelin. Alla on taas tynnyriin siirretty daalia. Ihme ja kumma sain viime kesänä suuriksi kasvaneiden daalioiden juurakot säilymään talven yli ja istutin ne taas mustiin saaveihin.


                                      Juhannusruusu kukkii jo, paljon ennen juhannusta.                                                   Rikkaruohotkin ovat kauniita!


                                                  Kuunliljatkin viheriöivät!


                  Kalliopihan kaikenlaisia luonnonkukkia rikkaruohojen kanssa sulassa sovussa.


Myös kasvimaalla on tapahtunut. Perunan varret ovat jo suuria, samoin sipulit. Kurpitsat ja kurkut ovat kärsineet kuivuudesta, mutta eivätköhän ne sentään satoa tuota.Kasvihuoneessa on tänä kesänä vähän vähemmän tomaattia. Sen sijaan kokeilen myös kasvihuonekurkkua. Tuleekohan siitä satoa?
                                              Metsäpuutarha rehoittaa runsautta!8 kommenttia:

 1. Kyllä puutarhassa nyt riittää hommaa. KAuniisti sinulla kaikki kukkii ja siistiltänäyttää, joten kaikesta päätellen vietät runsaasti aikaa kukkasten keskellä.
  Toivotaan, että kelit vielä lämpenevät! Meillä oli viime yönä reilusti hallaa ja tänään on varmaan laitettava tulet leivinuuniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmää tuli tännekin. Viime yöksi peitin kaikki harsolla, ainakin aamulla näyttivät selvinneen hyvin kylmästä yöstä.

   Poista
 2. Siisti, kaunis ja niin vehreä puutarha! Tomaatit näyttävät upeilta!
  Rikkaruohot ovat nekin kauniita ja näin iän myötä sitä viehättyy yhä enemmän niittykukista. Mehiläisten tasainen hyrinä rikkaruohoissa on kuin musiikkia, joten niitä saa olla niitäkin.

  Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti haluaisin niittyä mökille, mutta monesti olen yrittänyt, onnistumatta. Kalliopihassa ja metsäpihassa luonnonkukat kyllä viihtyvät nokkosten ja muiden rikkaruohojen seassa.

   Poista
 3. Teillä on niin kaunista! Niin siistiä ja kesäistä. Tuo rinne näyttää niin kivalta. Oletko huomannut, että blogissani on arvonta, jossa palkintoina on kolme puutarhakirjaa? Käyhän kurkkaamaSSA. Kesäterkkuja Pihakuiskaajan puutarhasta.

  VastaaPoista
 4. Kaunista ja siistiä! Varmasti saat kurkkusatoa.

  VastaaPoista