lauantai 19. maaliskuuta 2016

Muonamiehen mökin mummu matkustaa !

Olen viimeisen kuukauden aikana viettänyt lomaa enkä valitettavasti ole pystynyt seuraamaan blogiystävieni juttuja. Myös tämä oma blogini on ollut aika hiljainen, mutta nyt olen taas innolla mukana.

Päätimme papan kanssa vihdoinkin toteuttaa kuukauden pituisen ulkomaan reissun. Matkustelua olemme harrastaneet jo vuosia, mutta pidempää oleskelua muualla emme ole ehtineet aiemmin tehdä.

Eurooppa on aina ollut suosikkikohteemme, niin tälläkin kertaa. Halusimme kuitenkin viettää aikaa auringossa, mutta ei helteessä, joten valitsimme kohteeksi monien suomalaisten suosikkipaikan, Espanjan aurinkorannikon. Yleensä olen eniten pitänyt matkakohteista, jotka ovat mahdollisimman alkuperäisiä ja kaukana turistimassoista. Näistä parhaita ovat olleet Englannin sumuinen pikkukylä pubeineen, itävaltalainen idyllinen vuoristokylä ja Kreikan saari.

Tällä kertaa suuntasimme aivan päinvastaiseen paikkaan, turistikohteeseen, jossa asuu lukuisia suomalaisia. Onneksi ei sentään ollut varsinainen turistiaika.

 Ensimmäisenä päivänä ilma oli melkoisen viileä ja valtavan tuulinen. Aallokko merellä oli hurja. Tuohon ei veneillä ollut mitään asiaa. Lainelautailijat sen sijaan nautiskelivat.
Ilmat muuten olivat tosi kauniita ja juuri sopivan lämpöisiä, parinkymmenen asteen molemmin puolin. Lähes joka päivä saattoi kulkea shortseissa ja kevyessä puserossa, mutta jaloissa piti ehdottomasti olla hyvät lenkkarit. Kävelimme joka päivä noin kymmenen  kilometrin lenkkejä.Olimme vuokranneet kerrostaloasunnon keskeltä Fuengirolan kaupunkia. Asunto oli muuten kohtalainen, mutta heti ensimmäisenä päivänä totesimme olohuoneen sohvan olevan niin likaisen, ettei siihen oikein halunnut istua. Valitimme välitystoimistoon ja sieltä saimme hyvää palvelua. Jo samana päivänä irtopäälliset vietiin pesulaan ja illalla saimme ne takaisin puhtaina. Loma oli pelastettu! Muuten asunnon sisustus oli kaiketi aika tyypillinen ja perinteinen espanjalaiseen tapaan. Pitkä käytävä ja ahdas ja pimeä keittiö sekä tummasävyinen kalustus. Tähän olimme kuitenkin varautuneet. Parvekkeella oli mukava kirkkaassa aamuauringossa nauttia kahvit.Toivottavasti jaksatte vielä seurata seuraavaa bloggausta Espanjan auringon alta. Sen jälkeen palataan taas mökille.

Kiitos myös Mariannalle mielenkiintoisesta haasteestasi. Palataan siihen varmaan aika pian.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ranta oli tosiaan hieno ja pitkä, kuulemma noin kahdeksan kilometriä.

   Poista
 2. Hieno loma tuossa jokunen sata kilometriä etelämpänä meiltä!
  Säät taisivat olla aikalailla samat täällä ja kuvien tunnelma "kotoisa".
  Oikein leppoisaa pääsiäisen aikaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin arvelisin. Siellä sinun kotiseudullasikin olen joskus pariin otteeseen käynyt. Mukavat säät, kuin Suomen kesässä.

   Poista
 3. Oi miten upeita kuvia, teillä on ollut varmasti upea reissu!
  Itsekin olen haaveillut, että saataisiin joskus lomailla etelässä
  pitkän kaavan mukaan, kokonainen kuukausi olisi loma myös minun
  makuuni. On varmasti ihanaa, kun antaa päivien soljua eteenpäin,
  ei ole kiire minnekään.
  Ihanaa pääsiäisen aikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma oli todella mukava! Oli sopivan lämmintä ja paljon tekemistä.

   Poista
 4. Voi, miten kiva oli katsella kauniita kuviasi. Meillä on Fuengirolassa tuttuja. Siellä on tullut muutama kerta käytyä. Kiva paikka ja helpot yhteydet käydä vaikka missä. Odotan innolla uutta postausta.
  Mukavaa pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttuja meilläkin on siellä ja oli mukava tavata heitä ja käydä vierailulla ja pari kertaa illallisella.

   Poista