keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Espanja osa 2

Oikein hyvää ja toivottavasti aurinkoista pääsiäisen aikaa kaikille! Fuengirolassa ohjelmaa  riitti paljon koko kuukaudeksi, eikä ihan kaikkiin kohteisiin ehdittykään. Hiihtolomaviikolla ohjelma laadittiin lasten ehdoin, Matleena poikineen olivat ilahduttamassa mummua ja pappaa. Nelivuotiasta erityisesti kiinnostivat eläintarhan eläimet. Ja kysymyksiä sen jälkeen riitti. Mitä apinat syö, mitä tiikeri syö, missä leopardi elää, missä krokotiili elää jne. loputtomasti! Eläintarha oli pieni, mutta upeasti tehty viidakoksi, jossa eläimiä saattoi katsoa myös aivan läheltä lasin takaa.


Gibraltarillakin käytiin ja sekös ihmetytti, kun saatettiin nähdä ihan Afrikkaan asti! Kesyt ja vähän kiusanhenkisetkin apinat hieman pelottivat.
Tippukiviluola löytyi vuoren sisältä. Se oli hienosti valaistu.Fuengirolassa oli myös pienten lasten kiva huvipuisto monenlaisine vempeleineen. Pienempi piti isosta trampoliinialueesta ja koululainen viihtyi erityisesti trampoliinissa, jossa saattoi pomppia valjaiden avulla monen metrin korkeuteen. Kaikki piti kokeilla ja useampaan kertaan.

Kävimme myös Mijasin vanhassa, pienessä vuoristokylässä. Kyllä oli kaunista! Paljon ehdimme nähdä ja kokea. Tietysti kävimme myös kahdessa kuorokonsertissa ja kerran jopa tanssimassa.

Täällä viettävät talvipäiviä monet suomalaiset ja erityisesti eläkeläiset. Enkä yhtään ihmettele, ilma on suotuisa eikä tarvitse pelätä liukkaita kelejä. Asuminen ja ruoka on edullista ja kaikki palvelut saa myös suomeksi. Meillä ei kuitenkaan ole mitään sellaisia suunnitelmia, mutten pidä mahdottomana, ettemmekö voisi viettää toistekin täällä kuukauden lomaa.8 kommenttia:

 1. Näitä oli niin kiva katsoa! Tuolla eläintarhassa emme ole käyneet. Mutta Gibraltarilla kyllä. Se oli mielenkiintoinen paikka, tuli samalla reissulla käytyä Brittien mantereella, niinkuin tekin. Ja Mijaksen kaunista, valkoista kaupunkia on ihailtu.
  Minua hymyilytti, kun kerroit, että kävitte jopa tanssimassa. Minä olen opetellut Fuengirolan tanssikoulussa Argentiinalaista tangoa :)
  Ihana postaus, ihanat kuvat. Toivat muistoja mieleen.
  Kiitos, että pääsin käymään pitkästä aikaa Fuengirolassa!
  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! Kun seuraavalla kerralla menet sinne, käy ihmeessä eläintarhassa. Vaikkei eläimet kiinnostaisi, niin jo pelkkä miljöö siellä on katsomisen arvoinen. Oikei hyvää pääsiäistä sinulle!

   Poista
 2. Hei, käytiin perheen kanssa viime syksynä tuolla eläintarhassa ja se on tosiaan pieni (tai sopivan kokoinen lasten kanssa) mutta pieteetillä tehty. Ei yhtään "muovinen" vaikka siellä on niitä "eri maanosia". Mijas oli myös ihana pikku kylä! Meille tuli kanssa sellainen olo että voisi toisenkin kerran käydä Fuengirolassa, lasten kanssa tarpeeksi pieni kaupunki ja rantaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Rannalla lapsia kiinnosti eniten simpukankuorien etsiminen ja niitä piti pakata myös mukaan kotiin. Vaikka Fuengirola tunnetaan erityisesti eläkeläisten paikkana, se on myös tosihieno lasten lomakohde.

   Poista
 3. Aah teillä ollut ihana loma pikkuväen kanssa. Kyllä talvella tarvisi aurinkoenergiaa, niin jaksaisi koko talven. Kivoja kuvia ja oikein mukavaa pääsiäistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma oli ihana ja nyt taas rehkitään remonttihommista. Hyvää pääsiäisen aikaa!

   Poista
 4. Ihanat lomakuvat!
  Täällä sataa juuri nyt kaatamalla, joten nämä aurinkokuvat piristivät :)
  Me matkaamme kesällä Sardiniaan ja tarkoitus on vierailla myös Grotte di Nettunossa, joka on valtavan suuri tippukiviluola. Ilolla odotan sen näkemistä.

  Vuoristokylät ovat aina kiehtovia, vaikka korkeuksista en niin pidäkään ;)

  Kiitos kuvamatkasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, korkeat paikat välillä pelottavat kovastikin, varsinkin, jos ajamme autolla kiemuraista vuoristotietä korkealle.

   Poista