tiistai 24. marraskuuta 2015

Joulukoristeita metsästä

Viime viikonloppuna keräsin joulukoristeet metsästä. Täällä lounaiskolkassa ei lunta tullut, joten sammalta, mustikan- ja puolukanvarpuja sekä jäkälää pystyi hyvin keräilemään. Männyn, kuusen ja katajan oksia löytyi samoin riittävästi. Laitoin ne valmiiksi astioihin ja terassille odottamaan joulua. Kranssin takanreunukselle ostin valmiina Adalmiinan Helmestä.

Koska emme pääse mökille enää ennen joulua kuin käväisemään, tehtiin siellä myös muitakin jouluvalmisteluja. Laitettiin kaikki ulkovalot paikoilleen, samoin sisälle valotähdet ikkunoihin ja pientä joulusiivoustakin. On niin mukavaa mennä sitten joulunviettoon, kun lähes kaikki on jo valmiina.


4 kommenttia:

 1. Suomalaisesta metsästä löytyy ne parhaat joulusomisteet!
  Minäkin pääsin tänään istuttamaan norjalaiseen sammaleeseen ja jäkälään hyasintteja töissä täällä etelässä! Aika hassulta tuntui!
  Ja mustikanvarpuja käytin Suomessa joka talvi!
  Kransseja, nippuja asetelmiin tai ihan sellaisenaan ruukkuun tai koriin!
  Kestävää ja kaunista luonnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja täällä me haikaillaan kukkien runsautta! Nuo metsän antimet taitavat olla liian lähellä, että niitä osattaisiin tarpeeksi hyödyntää ja arvostaa.

   Poista
 2. Onneksi ehdin metsäreissulle ennen viime perjantaista lumipyräkkää. Kertarysäyksellä tuli talvi Orivedelle ja samaa hyömyä 78h sähkökatkos. Raskasta lunta on niin paljon, että koivut ovat taipuneet maatakohti, sireenit ovat laonneet , koko nainen vanha ihana omenapuu nojaa maata vasten, ym. Tänään on isoja lumimassoja tippunut alas puista ja muutama iso oksakin on pihaan tippunut, mutta muuten ollaan nautittu kynttilänvalojen luomasta tunnelmasta :)
  Mukavaa loppuviikkoa ja joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja täällä kadehdittiin luntanne! Tuo sähkökatko tuntui tutulta. Silloin Tapanin myräkässä mekin värjöteltiin viileässä ja pimeässä mökissä. Nyt ollaan aina varuillaan ja varustettuna lukuisin kynttilöin, taskulampuin, varageneraattorin ja patterimatkaradion kanssa, niin ja kaasukeittolevykin hankittiin.

   Poista