keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Fasaanit

Mökin pihalle on ilmestynyt uusi "kunkku", komea fasaaniuros! Eikä se tietenkään ole tullut tänne yksin, vaan mukana kuuliaisesti kulkee naarasfasaani. Naapurin pelloilla ja metsikössä on toinenkin uros ja näiden kahden kilpakosijan kesken saamme usein nähdä vihaisia yhteenottoja. Toista naarasta ei näköpiirissä ole. Eilenkin ottelu oli melkoinen mylläkkä. Pihapiirissämme viihtyvä pariskunta kulkee peräkanaa ympäriinsä ja lukuisista yrityksistä huolimatta vieraalla urokselta ei tänne ole asiaa.

Hauska seurata niiden touhuja, mutta vähän hirvittää, kun hyötypuutarhan herneet ym. alkavat itää, jääkö meille enää mitään syötävää, vai menevätkö parempiin suihin. Ehkä täytyy pitää harsoja kasvimaalla tavallista pidempään.5 kommenttia:

 1. Fasaaniukko osaa olla todella kunkku kun sille päälle sattuu. Meillä oli joskus kauan sitten sellainen että piti jo rueta häätöhommiin. Meinas päättää kuka pihassa kulkee ja missä. Naaraalla oli pesä liian lähellä pihaamme ja kun poikaset kuoriutu niin sitten ylty tosi kunkuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kun varoitit. Pesä näilläkin taitaa olla jossain pihan lähellä.

   Poista
 2. Hei! Ihana blogi ja upea mökki teillä. Olen perustanut oman mökkeily, luonto ja puutarha -aihepiireistä ammentavan blogin nimeltään iloluoto. Ehkä voisit lisätä sen mökkiblogien listallesi? Blogi on vielä alkutaipaleella. Instagramissa nimellä Iloluoto myöskin ollaan! Tervetuloa tutustumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisla, olisin liittynyt lukijaksi Iloluotoon, mutten löytänyt linkkiä liittymiseen.

   Poista
  2. Moi! Rakentelen vielä blogin ulkoasua, jostain syystä lukijat-widgetin kanssa on vähän ongelmia. Näkyisiköhän se jo...? Ellei, niin tulossa kuitenkin =)
   Kevätiloa muonamiehen mökkiin!

   Poista