tiistai 13. tammikuuta 2015

Osa 2 1970-luvun nostalgiaa ja Saturnus C-tuolit

Viime kerran postauksen vanhoissa kuluneissa valokuvissa näkyi myös nämä tuolit. Silloin niissä oli sen ajan trendien mukaan leveävakoinen tummanruskea sametti. Tänään nämä tuolit koristavat Matleenan kotia. Nykyiset päälliset ovat 80-luvun lopulta beesiä nahkaa, mutta uusiminen tullee ajankohtaiseksi jonkun ajan kuluttua.

Tuolit saimme häälahjaksi. Ne ostettiin silloin vuonna 1970 Haimin hienosta huonekaluliikkeestä.
Muistan, kuinka menimme sinne ostoksille ja huolimatta rennoista vaatetuksistamme ja nuoruudestamme palvelu tässä arvostetussa liikkeessä oli erinomainen.

Nämä ovat Yrjö Kukkapuron Saturnus C -tuolit. Eivät kuitenkaan aivan tavanomaiset. Jos katsotte tarkkaan, huomaatte tuolin jalan olevan leveä, vaikka taitavat kaikki tämän Saturnus C:n jalat olla kapeita. Saturnus-sarjassa on kaksi tuolisarjaa, Saturnus ja Saturnus C. Tavallisen Saturnus-tuolin jalka on myös leveä ja siinä on päällystetyt käsinojat. Pappa muisteli, että kaupassa oli silloin esillä nämä kaksi tuolia, jotka olivat prototyyppejä ja menossa Kööpenhaminan huonekalumessuille.  Me ostimme ne ja sitten odoteltiin niiden tulemista messuilta kotiimme. Tänä vuonna tuolit täyttävät siis 45 vuotta ja ovat edelleen täysin käyttökelpoiset. Lisäksi niissä on erittäin hyvä istua.

Alimmassa kuvassa on lamppu, jonka saimme myös häälahjaksi ja se ostettiin samalla reissulla Skannosta. Lamppu on nimeltään studio-valaisin ja on tietysti edelleen käytössä.

Seuraavalla kerralla kerron 90-luvun erikoisuudestamme.

2 kommenttia:

  1. Onpa makeet tuolit! Ihan kutsuvat istumaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niissä on todella mukava istua ja voi niillä pyöriä ympäri. Se on erityisesti lasten mieleen.

      Poista