torstai 15. tammikuuta 2015

Kasvihuone 1990-luvulla

Asuimme 90-luvulla suuressa funkistyylisessä omakotitalossa, joka oli rakennettu v.1939. Sen piha oli suuri ja istutuksetkin oli tehty funkiksen henkeen. 40 omenapuuta suorissa riveissä ja lukuisia marjapensaita. Nurmikkoa riitti leikattavaksi ihan liikaa. Emme kuitenkaan haluneet tehdä pihaan mitään muutoksia, koska se sopi niin hyvin taloon. Pihan perällä oli taloon muuttaessamme n. 40 m2:n lähes sortunut kasvihuone. Lasit olivat rikki ja yhtenä yönä kasvihuoneen piippu sortui rikkoen vielä lisää.

Päätimme sitten korjata koko entisen tomaattien ja kurkkujen viljelyyn aikoinaan rakennetun kasvihuoneen. Lasitukset uusittiin ja siihen laitettiin hyvät tuuletusluukut, seiniin rakennettiin ritilöitä näkösuojaksi ja kattoon asennettiin suojaverkko liiallisen auringonpaisteen esteeksi.

Rakensimme siitä kesähuoneen jo silloin! Paljon ennen nykyisiä kasvihuone-olohuone aikoja.
Ylimmässä kuvassa näkyy myös grilli ja sen yläpuolella oleva liesikupu. Lattia päälystettiin puulla ja reunoihin istutettiin kasveja.


Täällä kasvatettiin nyt persikoita, aprikooseja ja viinirypäleitä. Hyvin menestyivät ja makoisia olivat.


Papan suuren, vanhan piirustuspöydän ympärillä oli myös mukava viettää grilli-iltoja.


 Välimeren matkoiltamme ostimme erilaisia saviruukkuja, joita silloin ei oikein vielä täältä löytynyt.
Ja kukkia viljeltiin myös sinkkiämpäreissä.

Tästä hienosta pihapiiristä ja funkis-talosta muutimme v.2002, kun tilat alkoivat käydä turhan suuriksi lasten muutettua omiin koteihinsa. Nyt elämme talvisin city-elämää ihan kaupungin keskustassa, joen rannalla, ja kaiken vapaa-ajan mökillä tai merellä.
Mökille rakennettiin myös 90-luvun alussa sauna, jonka seinät maalattiin mustiksi ! Ihan kuin nykyään usein näkee. Siitä ei valitettavasti löytynyt kuvia. Tänä päivänä sauna on taas vaalea!


2 kommenttia:

  1. Hieno kasvihuone ja kivannäköinen oleskelupaikka. Mukavannäköisä juttuja muutenkin blogissasi!

    VastaaPoista