torstai 7. elokuuta 2014

Kesälaukut

Vähän muotiasiaa Muonamiehenmökin mummunkin näkökulmasta, vaikkei tästä mitään muotiblogia tulekaan, kaikkea muuta !
Täytyy kuitenkin sanoa, että olen heikkona asusteisiin, laukkuihin ja huiveihin ja koruihin, kenkiin en ollenkaan. Pidän erityisesti musta-valkoisesta pukeutumisesta, vaikka sekin eroaa sisustusväreistäni. Pidän kyllä pelkistetyssä sisustamisesta,  jota meillä papan kanssa on aikanaan ollut hyvinkin orjallisesti.  Joskus 70-luvulla kotimme oli äärimmäisen pelkistetty. Pappa oli useana kesänä töissä opiskeluaikoinaan eräässä silloin hyvin suositussa ja tunnetussa arkkitehtitoimistossa. Ehkä tähän teemaan palataan vielä tulevan talven aikaan.

Tässä jutussa minun piti kuitenkin kertoa laukuista, joista eniten pidän. Laukut ovat mieluisimpia tuliaisia matkoilta, harvemmin kuitenkin tuon mitään hienoa laukkua. Siitä yksinkertaisesta syystä, että mukavuus ennenkaikkea. En halua enkä jaksa kantaa yhtään ylimääräistä, varsinkaan matkoilla. Siksi suosin mahdollisimman kevyitä laukkuja. Eikä niihin saa mahtua paljon, koska silloin tulee kannettua mukana kaikenmoista tarpeetonta tavaraa. Lisäksi laukkujeni tulee kulkea mukana niin, että kädet ovat vapaina hypistelemään kauppojen ihania tavaroita.

Näistä syistä tässä esittelen mieluisimmat kesälaukkuni. Ensimmäinen on ostettu Somerniemen kesätorilta, tällä kertaa merellisenä värityksenä tummansinistä ja valkoista.
Seuraava on musta-kelta-valkoinen, jonka ostin Karibialta  St.Thomasin saarelta, ja viimeisenä eniten käytetty musta-valkoraidallinen pikkulaukku, jonka ostin saaristolaismarkkinoilta.
Kaikki nämä menevät matkoilla pieneen tilaan, eivätkä paina paljon. Eikä niihin mahdu papan lompakot, kamerat, avaimet ym. tavarat. Riittää, kun siellä on kukkaroni, kampa ja huulipuna!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti