sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Takkahuone

Mökin takkahuone sijaitsee vierastalon vanhassa osassa, joka korjattiin makuuhuonesiiven rakentamisen yhteydessä. Tässä tilassa oli aikaisemmin puuvaja ja varasto. Sauna, wc ja pesuhuone ovat takkahuoneen vieressä ja niiden paikalla oli ennen sikala ja kanala. Näistähän on kerrottu jo aikaisemminkin. Tällä takkahuoneella on monta käyttötarkoitusta, joista halusin nyt kertoa.

 Pappa suunnitteli uudisrakennuksen ja tämän takkahuoneen ja pesutilojen remontin ja saikin tämän tilan hyvin toimivaksi. Täällä oleskellaan tietysti saunan jälkeen takkatulen loimussa, mutta tämä tila toimii myös nuorison oleskelutilana. Iltaisin, kun pikkupojat viedään nukkumaan, siirtyvät heidän vanhempansa tänne viettämään iltaa ja katsomaan televisiota.
Täällä on myös pienoiskeittiö, jossa voi keittää kahvia tai laittaa iltapalaa. Kun lapset heräävät aikaisin, täällä voidaan myös valmistaa aamupalaa. Näin me, mummu ja pappa, saamme herätä vanhan rakennuksen puolella ja nauttia rauhassa aamukahvista ja lehden luvusta.

Tämä takkahuone toimii myös talvisaikaan mainiosti asuinhuoneena, kun tulemme mökille vain pariksi päiväksi. Silloin on turhaa lämmittää koko taloa, tämän tilan saa lämpimäksi hetkessä ja kaikki tarvittavat palvelut ovat ihan lähellä, sohvassa mahtuu nukkumaan ja keittiötilassa pystyy tekemään ruokaa ja sauna, pesuhuone ja wc ovat vieressä.        


2 kommenttia:

  1. Kyllä tuolla viihtyy aivan hyvin. Tärkeintähän on kuitenkin se hyvä seura. Mutta ei kauneuttakaan saa unohtaa.

    VastaaPoista