maanantai 13. tammikuuta 2014

Vanhoja astioita

Ihailen valtavasti vanhoja mm. Arabian astioita. Keräilisin niitä vielä paljon enemmän, jos vain tilaa riittäisi. On tosi vaikea vastustaa ostohalua kirpputoreilla, markkinoilla ja etenkin antiikkimarkkinoilla. Jo anoppini oli aikanaan kova astioiden keräilijä ja niinpä sekä kotiimme että mökille on jo entuudestaan saatu niitä paljon .Olen kerännyt tupaan etupäässä sinisävyisiä astioita, joita käytetään kesällä ja salin kaapissa olevat punertavat astiat ovat ahkerassa käytössä talvikaudella. Kaupungissa käytetään  sen sijaan  uudempia konepesun kestäviä astioita. Mökille nämä vanhemmat kannut, lautaset ja kulhot ovat kulkeutuneet juuri siksi, että siellä tiskataan hellävaraisesti käsin.

Arabian sinisävyiset vanhat posliiniastiat - kannu ja lautaset


4 kommenttia:

 1. Vanhat Arabiat ovat minunkin heikkouteni...:)

  VastaaPoista
 2. Nuo ovat aivan ihania. Meillä on sama juttu, kotona käytetään konepesun kestäviä ja yksinkertaisempia astioita, mutta Iduriin haluaisin upean vanhoista posliineista kerätyn kattauksen. Ja olenhan sitä jo aloitellutkin kirppreilta hankkimaan - pikkuhiljaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Voin kokemuksesta sanoa, että niin kannattaa tehdäkin. Sitäpaitsi vanhat astiat sopivat mielestäni maalle ja kattaukseen voi hyvin laittaa erilaisia astioita. Ei koko astiaston tarvitse olla samaa sarjaa.

   Poista