keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Ateljeen maalausnurkka


Harrastan sekä öljymaalausta että akvarelleja. Eniten pidän kuitenkin piirtämisestä erilaisilla kynillä ja hiilellä.
Akvarellien tekoa olen harjoitellut vasta kolmisen vuotta, enkä vielä oikein hallitse sitä. Nuorena haaveilin taiteilijan työstä ja pääsin sitä opiskelemaankin, mutta vuoden kuluttua päädyin kuitenkin ihan muuhun ammattiin, jota sitten sainkin tehdä koko työelämäni. Olen sen verran turvallisuushakuinen, että pelkkä taiteilijan työ tuntui epävarmalta. Nuorempana harrastin öljymaalausta eri harrastuspiireissä työn ohessa,
mutta "ruuhkavuosina" en sitäkään ehtinyt tehdä. Nyt on taas aikaa ja innostusta riittää. Kesällä tosin puutarhatyöt tahtovat viedä kaiken liikenevän vapaa-ajan.

Ateljeen nurkassa on toinen maalaustelineeni, toinen on kokoontaitettava matkamalli. Telineessä on usein tämä öljytyö vain siksi, että se sopii ateljeen muihin väreihin. Viime kesänä keksin laittaa akvarelleja ikkunalasien taakse "näyttelyyn". Tässä on meneillään lempiaiheeni, muotokuvien esittely. Nurkassa olevan taiteilijan takin sain työkavereiltani lahjaksi jäätyäni eläkkeelle. Talviaikoina se on kovassa käytössä ja maalitahroissa, vaikkei sitä tästä kuvasta näe..
      

6 kommenttia:

 1. Upeita maalauksia. Olisi hienoa saada nähdä niitä enemmänkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Aion kyllä keväämmällä koota tänne lisää muutamia kuvia maalauksistani.

   Poista
 2. Enpä käyttäsi sinusta sanaa harrastaja. Sinä oot ooikeessti taiteilija. Teetkö tilaustöitäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Muutamia maalauksia olen tilauksesta tehnyt, olen kuitenkin tosi kriittinen omien töitteni suhteen, niiden pitää olla sellaisia, että itsekin laittaisin seinälleni.

   Poista