keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Tanskalaistyylinen makuuhuone

Tämän mökkiblogin otsikossa ja hakukoneille näkyvässä kuvauksessa on luvattu kertoa mökin talonpoikaistyylisestä sisustuksesta. Sain mieheltäni palautetta, kun blogitekstejä on jo kymmenkunta, enkä ole vieläkään käsitellyt näitä aiheita. Tässä sitä sitten tulee, kevään mittaan tiedossa vielä paljon lisää!

Kuten "Muonamiehen mökin historiaa" -tekstissäni kerroin, Muonamiehen mökki koostuu useammasta rakennuksesta. Vanha päärakennus, perheen kesken "tupa" tai "vanha puoli", sekä piharakennus, ns. "uusi puoli", ovat niistä tärkeimmät.

Vanhassa rakennuksessa on tupa, kamari, sali, kuisti, wc sekä lämmittämätön vinttikerros. Koko talo on sisustettu vanhaa talonpoikaistyyliä mukaillen, mukana ripaus kustavilaisuutta.

Piharakennuksessa on takkahuone, sauna, kylpyhuone, wc, kolme makuuhuonetta sekä lämmittämätön kesähuone, ns. "Mummun ateljee". Tämä talon sisustus on talonpoikaista, mutta modernimpaa,  sitä voisi kutsua vaikka tanskalaistyyliseksi. Seinät ovat kuultavan valkoista vaakalautaa. Ne on käsitelty ainoastaan pohjamaalilla, siitä kuultavuus. Sisustus on muutenkin vaalea. Alla on kuva suurimmasta makuuhuoneesta, joka sijaitsee piharakennuksen yläkerrassa, kahden muun makuuhuoneen yläpuolella. Ja kyllä, tämä sama kuva on myös tällä hetkellä blogin taustakuvana.

Muonamiehen mökin makuuhuone
Muonamiehen mökin piharakennuksen makuuhuone

Tästä huoneesta ja mökin muusta sisustuksesta lisää myöhemmin. :)


P.S. Tätä blogia voi seurata nyt myös Bloglovinin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti