keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Uuden vuoden pamausVuosi vaihtui ja pakkaset paukkuu !


Uuden vuoden aattona vähän ennen puolta yötä menimme perinteisesti tuomiokirkon aattohartaushetkeen ja sen jälkeen kirkon ulkopuolelle kaupungin vuoden vaihteen tilaisuuteen. Väkeä oli paljon ja vartijoitakin melkoinen joukko. Tilaisuus ei kuitenkaan mennyt omalta osaltani niin rauhallisesti kuin olisi voinut kuvitella. Jossain takaa pamahti ja samalla huomasin jalkojeni juuressa rätisevän raketin. En heti tajunnut, miten siinä oikein kävi. Kun yksi järjestyksen valvojista tuli katsomaan, huomasin vain housunlahkeisiin tulleen palojäljen. Kotona sitten tutkin tilannetta vähän tarkemmin. Pohkeessani oli kämmenen kokoinen punainen läiskä, joka jatkui säären reunaa jalan etupuolelle asti. Jälki oli turvoksissa ja kosketusarka. Nyt paikalla on komea mustelma.  Raketti oli siis tullut suoraan pohkeeseeni ja siitä eteenpäin maahan, jossa se poksahti.
Onneksi jaloissa oli farkut, jotka kestävät tärskyjä paljon paremmin kuin sukkahousut.

Kotiin menin aika paniikissa, kaikkialla kaupungilla poksautettiin erilaisia räjähteitä ihan yleisön seassa. Eräässäkin paikassa aivan jalkakäytävän varrella paukahteli raketti, jonka jättäjä oli kuitenkin lähtenyt matkoihinsa. Mitä järkeä on tässä touhussa, en ymmärrä.
Olen kauhulla miettinyt, että minuun osunut raketti olisi voinut löytää tiensä vielä pahempiin paikkoihin. Yleisön joukossa oli pyörätuolipotilaita ja jopa pieniä lapsia ja lastenvaunutkin. Mitä, jos se olisi joutunut vaunuihin?

Tyttäreni Matleenan asuinalueella pääkaupunkiseudulla on hieno tapa. Asukkailta peritään pieni maksu ja varoja saadaan myös sponsoreilta.  Ilotulitus järjestetään ammattilaisten toimesta jo alkuillasta, jolloin lapsetkin saavat siitä nauttia. Ja kaiken lisäksi koko näytös on ihan yhtä upea kuin kotikaupunkini virallinen ilotulitus. Kun jokainen on oman osuutensa tästä maksanut, ei ole mitään haluja ostaa raketteja enempää ja vaarallisilta tilanteilta vältytään.

Huomaatte varmaan, että mummu on vihainen ja ihan kyllästynyt tähän älyttömään menoon. Ensi vuoden vaihteessa pysyn neljän seinän sisäpuolella ja laitan korvatulpat ja pistän pään piiloon. Tunnen suurta sympatiaa koiria ja kissoja kohtaan.

Hyvää vuoden jatkoa kuitenkin kaikille !

9 kommenttia:

 1. Onpa harmillinen tapahtuma. Onneksi ei kuitenkaan käynyt pahemmin, eli siinä olisi kyllä voinut tulla pahaakin jälkeä. - Eli järki käteen ihmisille myös ilotulituksissa! - Hyvää tammikuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä juuri, järkeä kaipaan! Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

   Poista
 2. No huh! Kävipä köpelösti, mutta onneksi et loukkaantunut pahemmin. Jotkut ovat rakettien kanssa tosi varomattomia. En ylipäätään ymmärrä, miksi niitä paukutellaan niin rajattomasti ja joka vuosi sattuu isompia ja pienempiä onnettomuuksia. Mur!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä paukkuja tuli ympäri kaupunkia niin paljon, etteivät poliisit ja järjestyksenvalvojatkaan voineet mitään. Ihan holtitonta menoa.

   Poista
 3. Hui kauhistus! Kyllä se on vaan pakko sanoa, että ammattilaisten käsiin ilotulitteet jatkossa. Meidän Osku kisukin meinasi seota kauhusta. Ihmiset kun vielä alkoholia nauttivat ja pamauttelevat menemään, niin tulos on huono. Toivottavasti jalkasi on jo parempi.<3

  Sydämellistä loppiasviikonloppua Mummu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisu parka, mökkimetsän pihalta löytyi kerran loppiaisena hieno, kesy norjalainen matsäkissa. Se oli aivan kesy, annoin ruokaa ja rapsuttelin. Kaulasta löytyi panta ja siinä puhelinnumero, johon soitin. Kissa oli karannut uuden vuoden raketteihin pelästyneenä ja vaeltanut viikon metsässä.

   Poista
 4. Kyllä pitäisi jollain tapaa tuota paukuttelua rajoittaa...aina kumminkin sattuu ja tapahtuu niiden kanssa...

  VastaaPoista